Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Agenția de Administrare a…

DOC Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești are un nou director. Ce avere declară

Sursa foto: Ministerul Justiției

Sorin Popescu, consilier în cadrul Ministerului Justiției (MJ), este noul director al Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ). Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, l-a prezentat joi, 1 septembrie, colectivului AAIJ.

Potrivit ministrului Justiției, Sorin Popesscu are o experiență de peste 12 ani în serviciul public cu statut special și „deține cunoștințele și abilitățile necesare pentru a gestiona eficient activitatea Agenției”.

„Am încredere că veți reuși să vă implicați plenar și să contribuiți la modernizarea instanțelor de judecată, astfel încât acestea să fie accesibile pentru justițiabili și să corespundă standardelor internaționale. Este nevoie de mai multă implicare la dezvoltarea sistemelor informaționale, pentru a optimiza procesele de lucru și a reduce din volumul mare de muncă al judecătorilor, având totodată și o evidență strictă a informațiilor. La fel, trebuie îmbunătățit Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, pentru ca acesta să nu mai poată fi „manipulat” după bunul plac al unor judecători care au interese pe anumite dosare”, a menționat ministrul Justiției (…)”, a spus Litvinenco.

Anterior, Sorin Popescu a deținut funcția de consilier în cadrul MJ.

Potrivit declarației sale de avere și interese personale, în 2021, Popescu a avut un salariu de 221 306 de lei, precum și 2759 de lei din activitate didactică. Acesta nu a indicat în actul său de avere sursele de venit, motivând „clauze de confidențialitate”.

Anul trecut, familia Popescu a obținut 50 mii de lei, 1000 de euro și 100 de dolari în urma unor evenimente de familie.

Conform actului de avere al noului director al AAIJ , familia Popescu deține un apartament de 30,8 metri pătrați care ar valora 390 mii de lei.