Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Directorul „Bismobil Kitchen”, compania care…

Directorul „Bismobil Kitchen”, compania care a lăsat fără bani și fără mobilă mai mulți clienți din țară și de peste hotare, plasat în arest la domiciliu

Curtea de Apel Chișinău a admis, pe 29 martie, recursul avocaților fondatorului grupului de companii „Bis Mobil Kitchen”, Mihail Șaran, specializate în fabricarea mobilei de bucătărie în vederea plasării lui în arest la domiciliu pentru 20 de zile, transmite Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„Prin decizia irevocabila adoptată, Curtea a respins argumentele procurorilor de prelungire a arestului preventiv. Prin urmare, acesta a fost plasat în arest la domiciliu”, transmite PCCOCS.

Mihail Șaran, directorul și fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” a fost reținut la 19 ianuarie 2023 pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce intenționa să părăsească țara, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv.

„Dosarul include 158 episoade infracționale și vizează o escrocherie coordonată de acesta și alte persoane terțe. În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova”, transmit procurorii PCCOCS.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Pe 19 ianuarie, Ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală  și ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), l-au reținut pe fondatorul Bismobil Kitchen, după ce „acesta ar fi înșelat mai mulți clienți care comandaseră produsele companiei”.

Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, măsura preventivă a arestului în privința fondatorului Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fost prelungită pentru încă 20 de zile, a confirmat pentru Ziarul de Gardă, purtătorul de cuvânt PCCOCS, Emil Gaitur.

Ziarul de Gardă a venit anterior cu detalii din „bucătăria” afacerii „Bismobil”. A publicat mărturii ale clienților, explicațiile avocatului, dezvăluirile unui administrator și dilemele unui investitor.

Valoarea prejudiciului în dosarul „Bismobil-Kitchen” depășește 1,4 milioane de euro. Fondatorul companiei rămâne în arest pentru încă 30 de zile