Principală  —  IMPORTANTE   —   Descinderi în dosarul Direcției nr.…

Descinderi în dosarul Direcției nr. 5 PCCOCS: Continuă investigarea activității ilegale a Direcției nr. 5 în interesul organizației criminale „Plahotniuc”

sursa: Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță marți, 5 octombrie, că efectueaza descinderi în dosarul Direcției nr. 5 a Inspectoratului General al Poliției (IGP).

În context, reprezentnații PCCOCS menționează că perchezițiile au loc la „domiciliul persoanelor implicate în activitatea frauduloasă a subdiviziunii Direcția nr. 5 a MAI”.

Responsabilii de la PCCOCS mai spun că procurorii continuă investigarea activității ilegale a Direcției nr. 5 în interesul organizației criminale „Plahotniuc”.

Anterior, procurorii au efectuat percheziții într-un alt dosar, numit „Dosarul angajărilor fictive în cadrul Direcției nr. 5”.

„PCCOCS continuă investigațiile în dosarul Direcției nr. 5 a Inspectoratului General al Poliției (IGP). În acest scop, au fost efectuate un șir de percheziții la domiciliul persoanelor implicate în activitatea frauduloasă a acestei subdiviziuni a MAI.

Perchezițiile au fost efectuate cu susținerea operativă a angajaților de la SPIA – Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI și de la Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova”, se menționează într-o notă emisă a PCCOCS.

Publicitate

Solicitat de ZdG, procurorul de caz Dumitru Raileanu ne-a comunicat că descinderile au loc în acest moment, iar el se află la față locului.

Pe 7 iulie curent , Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.

Ziarul de Gardă a intrat în posesia unor documente, dar și a unei ordonanțe din dosar și vă prezintă detalii despre cum a ajuns Dorin Damir să fie angajat în cadrul fostei Direcții nr. 5 a INI, să dețină gradul special de „comisar”, pseodonimul „HOLRIO” și un pașaport cu o altă identitate pentru a efectua „investigații sub acoperire”.

La 6 iulie curent, procurorul de caz, Dumitru Raileanu, a emis ordonanța de punere sub învinuire în cazul lui Dorin Damir în comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 42 alin (4) și (5), art 327 alin (2) lit b (abuzul de serviciu), art. 42 alin (5), art. 191 alin (4) (delapidarea averii străine), art 42 alin (2), art 362 alin (1) (trecerea ilegală a frontierei de stat), art 42 alin (4), art 344 alin (1) (divulgarea secretului de stat), art 42 alin (4), (5), art 332 alin (1) (falsul în acte publice) din Codul Penal. DETALII AICI

La 13 septembrie curent, magistrații Curții de Apel Chișinău au examinat și respins recursul procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) care au solicitat schimbarea de arest în privința ex-ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, din arest la domiciliu în arest în izolator. DETALII AICI

DOC/ Dosarul în care Damir și Pînzari sunt cercetați pentru abuz de putere a fost repartizat spre examinare. Cauza – repartizată judecătorului care riscă să rămână fără circa 3 milioane de lei, după un control al ANI

Îți mulțumim că citești ZdG.md!

Oferim în continuare informații gratuite tuturor, dar cu susținerea cititorilor noștri am putea reuși să facem mai multe investigații, știri, reportaje, editoriale, texte explicative, materiale video și alte produse jurnalistice de interes public.

Susține dezvoltarea jurnalismului de investigație cu o donație prin MIA Plăți Instant, scanând codul QR alăturat.



Pentru mai multe opțiuni de a dona, precum și pentru a perfecta un abonament la ediția tipărită a Ziarului de Gardă, accesați ZdG.one

Dacă doriți să cunoașteți cât costă și cine plătește ZdG — vedeți sursele de finanțare ale ZdG.

Publicitate1