Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CSP a desemnat un nou…

CSP a desemnat un nou membru în componența Consiliului INJ – Ghennadi Epure

Captură foto: privesc.eu

Ghennadi Epure, procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), a fost desemnat marți, 30 aprilie, de membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) în componența Consiliului Institutului Național al Justiției (CINJ) pe un termen de patru ani.

Potrivit președintelui CSP, Dumitru Obadă, cinci reprezentanți ai procuraturilor specializate și-au exprimat intenția de a fi înaintați în componența Consiliului Institutului Național al Justiției (CINJ), trimițând în adresa Consiliului scrisori de motivație:

  • Elena Cazacov (PA);
  • Sergiu Petrușca (PCCOCS);
  • Valeriu Sîrbu (PCCOCS);
  • Mihail Ivanov
  • Ghennadi Epure (PA);

Din cei cinci pretendenți la un fotoliu în Consiliul INJ, doar Ghennadi Epure s-a prezentat în fața membrilor CSP și a răspuns întrebărilor acestora.

Ghennadi Epure este procuror de caz în dosarul finanțării ilegale a partidului „Șor”, declarat neconstituțional și radiat din Registrul de stat al persoanelor juridice.

Delegat în calitate de formator în cadrul INJ, am reușit să investighez și să expediez în inastanța de judecată mai multe cauze de rezonanță socială, deci nu am avut niciun impediment în investigarea acestor cauze, cu toate că sunt foarte voluminoase și anevoioase din perspectiva de investigare și acumulare a probatoriului. Dacă știi să-ți gestionezi timpul corect și a planifica lucrul, totul este posibil”, a declarat procurorul.

Captură foto: YouTube/ CSP