Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cazul fetei de 11 ani…

Cazul fetei de 11 ani care a fost abuzată sexual și a născut un copil: tatăl vitreg al acesteia a fost trimis pe banca acuzaților. Riscă 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață

Imagine simbol

Tatăl care și-ar fi violat sistematic fiica vitregă în vârstă de 11 ani, lăsând-o însărcinată, a fost trimis pe banca acuzaților, anunță procuratura luni, 10 iunie, într-un comunicat. „Dacă acesta va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață”.

„Procuratura informează despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a bărbatului, care și-ar fi violat fiica vitregă în vârstă de 11 ani.

Reieșind din actul de învinuire, în perioada lunilor martie-iulie 2023, învinuitul, aflându-se la domiciliul concubinei, amplasat într-un sat din centrul țării, acționând cu scopul satisfacerii poftei sexuale cu fiica ultimei, în vârstă de 11 ani, impunându-și autoritatea și abuzând de vulnerabilitatea minorei, al cărei unic reprezentant legal la acel moment era plecat în afara țării, perioadă de timp în care minora se afla în grija, protecția și educarea învinuitului, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra și de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede, a aplicat în privința ei constrângerea fizică, intrând în raport sexual forțat.

Prin acţiunile sale intenţionate, inculpatul ar fi săvârşit violul, adică actul sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, care este și membru de familie”( infracţiunea prevăzută de art. 171 alin. (3) lit. b) Cod penal)”, potrivit materialelor procuraturii .

Pe parcursul urmăririi penale, învinuitul s-a aflat în stare de arest preventiv, inclusiv la momentul expedierii cauzei penale în instanța de judecată. Potrivit procurorilor, învinuitul pledează nevinovat.

„Dacă acesta va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață”.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Anterior Ziarul de Gardă a scris despre cazul fetei de 11 ani, care a fost abuzată sexual și a dat naștere unui copil la sfârșitul lunii ianuarie 2024. Tatăl vitreg al acesteia fiind reținut atunci de oamenii legii pentru 72 de ore. Ulterior, măsura preventivă de arest a fost prelungită, la solicitarea procurorilor.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului anunța, pe 2 februarie, că s-a sesizat din oficiu în „trei cazuri de rezonanță” aduse în atenția opiniei publice și că instituția va monitoriza „intervenția autorităților competente în elucidarea circumstanțelor, oferirea serviciilor necesare copiilor afectați și va evalua măsurile și acțiunile întreprinse în vederea prevenirii unor astfel de situații”.