Principală  —  IMPORTANTE   —   Au șantajat victima că i-ar…

Au șantajat victima că i-ar posta pozele intime pe internet, obținând de la aceasta 50 de mii de lei. Doi bărbați din Bălți – reținuți de poliție

Sursa foto: youtube Poliția R. Moldova

Doi bărbați din Bălți au fost reținuți de polițiști și riscă 7 ani de închisoare pentru șantajul unei femei. Aceștia au estorcat 50 de mii de lei de la aceasta, pentru a nu-i publica pozele intime, pe care le-au obținut de la ea, pe internet.

Potrivit poliției, suspecții au fost anterior judecați și recent eliberați din penitenciar.

Aceștia au obținut de la victimă – o femeie de 47 de ani din Glodeni, prin rețelele de socializare, mai multe poze cu caracter intim, apoi au șantajat-o că dacă nu le va da o sumă de bani, aceștia le vor public pe internet.

Astfel, aceștia au reușit să obțină de la victimă suma de 50 de mii de lei, iar ulterior, au mai cerut 20 de mii de lei, moment în care, victima a solicitat poliția.

Ofițerii Direcției investigații ,,Nord” a INI în comun cu polițiștii Inspectoratului de poliție Glodeni, sub conducerea Procuraturii raionului Glodeni, i-au fost reținut în flagrant, pe inculpați, în momentul recepționării banilor, pe o stradă din municipiul Bălți.

Totodată, oamenii legii au stabilit că banii obținuți ilegal prin intermediul șantajării victimei erau predestinați pentru haznaua criminală.

Polițiștii au inițiat o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de șantaj comis de două sau mai multe persoane.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, aceștia riscă închisoare de la 5 la 7 ani.