Principală  —  IMPORTANTE   —   Angajatul de la „Fulger” care…

Angajatul de la „Fulger” care a lovit mortal un pieton la Hâncești, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Ce au solicitat procurorii

Sursa foto: TV8

Angajatul de la BPDS „Fulger” care a provocat accidentul rutier de pe traseul Hâncești – Cimișlia, soldat cu un deces, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată vineri, 8 septembrie, de către judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Hâncești, a declarat pentru Ziarul de Gardă purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), Violina Moraru.

Procurorii din cadrul Procuraturii raionului Hâncești au cerut judecătorilor arest preventiv pentru 30 de zile în privința învinuitului.

„(…) Prin încheierea judecătorului de instrucție din cadrul Judecătoriei Hâncești din 8 septembrie 2023, demersul a fost admis parțial, fiind aplicată măsura preventivă arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile (…)”, a precizat Violina Moraru.

Întrebată dacă acuzatorii de stat vor contesta hotărârea instanței, purtătoarea de cuvânt a PG a menționat că „procurorii vor decide în termenul prevăzut de lege”.

Marți seară, 5 septembrie, un angajat de la BPDS „Fulger” a lovit un pieton pe traseul Hâncești – Cimișlia, la ieșirea din satul Bozieni. În urma impactului, un bărbat a decedat în drum spre spital.

Potrivit Poliției, polițistul în vârstă de 30 de ani conducea un automobil de model BMW X5.

„Ajunși la fața locului, colegii noștri au stabilit că la volanul unității de transport se afla un angajat al BPDS „Fulger”, pe civil, în afara orelor de serviciu și cu mașina personală. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul la alcool fiind negativ.

La locul accidentului s-a prezentat un șofer din trafic, care la distanță de câteva minute a reușit să evite persoana pe carosabil. Acesta a declarat polițiștilor că era atenționat din faruri de conducătorii auto din sens opus care observau bărbatul, în contextul în care traseul este neiluminat, iar persoana îmbrăcată în haine întunecate.

Șoferul ne-a prezentat secvența video de pe camera de bord a mașinii sale, în care se vede cum în ultimul moment observă persoana și reușește să o evite intrând pe contrasens”, se spune într-un comunicat al Poliției.

Într-un alt accident, produs la Ceadîr Lunga, un polițist în stare de ebrietate a lovit un bărbat pe trecerea de pietoni. Victima a supraviețuit, fiind transportată la spital. Acesta este al treilea accident rutier din ultimele două săptămâni provocat de angajați ai poliției aflați în stare de ebrietate la volan.