Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Alexandr Slusari câștigă judecata împotriva…

Alexandr Slusari câștigă judecata împotriva lui „Igor Nicolaevici Dodon-Багамский”

Colaj: anticoruptie.md

Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, respinge cererea de apărare a onoarei și reputației profesionale depusă de socialistul Igor Dodon împotriva fostului vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari. Procesul a fost inițiat acum doi ani și jumătate, după ce Dodon s-a adresat în instanță pentru că Slusari l-a numit „conducătorul grupului criminal Bahamas” într-o emisiune televizată, scrie anticoruptie.md.

Ieri am câștigat judecată împotriva lui Igor Nicolaevici Dodon-Багамский, care a încercat să-și apere onoarea sa de „culiocar”. În general, faptul că dânsul încă este la libertate se datorează calității „reformei” justiției a actualei guvernări și, probabil, faptului că prin toxicitatea sa este unu din cei mai comozi oponenți pentru Maia Sandu (…)”, a scris fostul deputat pe rețelele de socializare.

Hotărârea din 18 iunie curent poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

În context, Alexandr Slusari a menționat că are un „buchet frumos de litigii” și cu alte persoane publice.

În noiembrie 2021, ex-preşedintele Igor Dodon l-a acţionat în judecată pe fostul vicepreşedinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, pe motiv că i-a „lezat cinstea, onoarea şi reputaţia profesională”.

Anunţul a fost făcut de către Alexandr Slusari pe reţelele de socializare. „Dânsul pretinde că are onoare și reputație profesională. Tac despre onoare, dar reputația lui este reflectată în mai multe video cu Plahotniuc și mai multe poze din vacanțele sale de lux. Cel mai mult lui Igor Dodon îi plac banii, câștigați nu prin muncă și afaceri, ci prin combinațiile politice. Desigur, că la judecata demnității lui Igor Nicolaevici voi veni cu culiocul. Mă gândesc acum ce să pun în el și ce să scriu pe el”, a scris Slusari.

Slusari a depus mărturii în procesul în care fostul președinte este judecat pentru presupusă luare de mită de la fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, în 2019.