Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Agenţia de Recuperare a Bunurilor…

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA a pus sechestru pe bunuri de aproximativ 20 de milioane de lei, în cadrul unei cauze penale

Imagine-simbol

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) anunță că în ultima săptămână, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA a pus sechestru pe bunuri de aproximativ 20 de milioane de lei. Întro notă emisă de CNA se menționează că este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate, săptămâna trecută, în cadrul unei cauze penale, aflate în gestiunea procurorilor.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 33 de bunuri, inclusiv capital social, încăperi locative şi nelocative, construcţii locative şi nelocative, terenuri pentru construcţii şi agricole. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 19 361 104 lei. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a finalizat 5 delegaţii pe 4 cauze penale în privinţa a 5 subiecţi; a elaborat 11 note analitice care au vizat  36 de persoane;  a întocmit 8 avize consultative privind evaluarea a 5 bunuri mobile şi 4 imobile.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.