Principală  —  IMPORTANTE   —   Accidentul rutier de la Jumbo:…

Accidentul rutier de la Jumbo: Dragomir Popovici a contestat condamnarea la 6 ani și 10 luni de închisoare. Un judecător a refuzat să examineze recursul

Colaj foto: ZdG

Dragomir Popovici, șoferul care a provocat pe 24 iulie accidentul rutier de pe bulevardul Decebal, soldat cu decesul tinerei de 29 de ani, Doinița Prodan, și condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a atacat decizia la Curtea de Apel Chișinău.

Recursul declarat de Dragomir Popovici urmează să fie examinat joi, 4 aprilie, de magistratul Marcel Jugănari, de la Curtea de Apel Chișinău. 

Cererea lui Popoveci a ajuns în instanță la începutul anului 2024. Dosarul a ajuns pe masa judecătorului Ion Bulhac, însă acesta și-a declarat abținere de la examinare.

Ulterior, dosarul a fost redistribuit judecătorului Marcel Juganari.

Conform datelor de pe portalul instanțelor de judecată, ședința de astăzi va avea loc fără participarea părților.

La 29 noiembrie 2023, Dragomir Popovici a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. El a refuzat să fie escortat la ședința de hotărâre.

Prin decizia primei instanțe, succesorul părții vătămate Igor Prodan (tatăl Doiniței Prodan, n.red.) va încasa prejudiciu moral în valoare de 5 milioane de lei și prejudiciu material în sumă de 296 000 lei.

Urmărirea penală pe acest dosar a durat două luni și 17 zile, iar instanța de judecată a audiat 10 persoane, printre care șapte martori.

Ziarul de Gardă a scris despre profilul penal al șoferului care a comis accidentul de pe bd. Decebal. El figurează în mai multe dosare penale după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan. În 2016 a fost amnistiat, iar ulterior, judecat penal pentru samavolnicie, dar din nou a scăpat de pedeapsă pentru că a intervenit termenul de prescripție. 

În ultimii ani, numele lui a figurat în alte dosare penale cu învinuiri similare. În 2021 instanța decidea să-i fie anulat permisul de conducere și tot în același an, pentru că nu achitase o amendă penală după ce fusese prins în stare de ebrietate la volan, a fost condamnat la șase luni de închisoare și anunțat în căutare. La începutul anului 2022, după ce a plătit integral amenda, șoferul a fost absolvit de pedeapsă, iar anunțarea în căutarea a fost anulată.