Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelensky cere Franței să furnizeze…

Zelensky cere Franței să furnizeze Kievului mai mult armament și să impună sancțiuni împotriva Rusiei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut miercuri, 23 martie, autorităților franceze să furnizeze Kievului mai mult armament și să pregătească noi sancțiuni economice împotriva Federației Ruse, scrie novosti.dn.ua.

„Companiile franceze ar trebui să părăsească Rusia și să nu mai sponsorizeze mașina sa de război. Ei trebuie să înceteze să finanțeze uciderea copiilor și femeilor. Valorile contează mai mult decât beneficiile. Împreună trebuie să forțăm Rusia să facă pace”, a spus Zelensky.

Președintele ucrainean a menționat că negocierile în format Normandia, la care a participat Franța, au fost „o gură de aer proaspăt” și „o licărire de speranță”, dar invazia Rusiei a eliminat posibilitatea dialogului.

„Avem nevoie de garanții că securitatea va fi de nezdruncinat, și într-adevăr nu va fi război. Și, în general, războaiele vor fi imposibile. Trebuie să creăm un astfel de sistem de garanții, un nou sistem de securitate, în care Franța, cred, va juca un rol principal”, a accentuat Zelensky.

Președintele rus Vladimir Putin și președintele francez Emmanuel Macron au avut marți, 22 martie, o convorbire telefonică în cadrul căreia au discutat despre negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina.

Agenția de presă rusă RIA a raportat că discuția a avut loc la cererea Parisului.