Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelenski confirmă un atac rusesc…

Zelenski confirmă un atac rusesc la hidrocentrala Novodnistrovsk de pe Nistru, în apropiere de R. Moldova

Foto: hromadske.ua

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski confirmat că centrala hidroelectrică Novodnistrovsk de pe Nistru a fost atacată, noaptea, pe 29 martie, de Rusia. Zelenski a spus că atacul rusesc a pus în pericol și R. Moldova, transmite hromadske.ua.

Țara teroristă dorește repetarea dezastrului ecologic din regiunea Herson. Dar acum nu doar Ucraina, ci și Moldova este amenințată. Apa nu se va opri în fața pilonilor de frontieră, așa cum nu se va opri războiul rusesc, dacă împreună și la timp îl vom opri în Ucraina”, a subliniat președintele din țara vecină.

Autoritățile ucrainene au precizat că centralele termice și hidroelectrice au fost afectate de „atacul masiv din timpul nopții”. Inspecția pagubelor continuă la instalații, iar Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență lucrează la lichidarea consecințelor.

Poliţia de Frontieră a R. Moldova a emis un comunicat în care a declarat, în dimineața zilei de vineri, 29 martie, că patrulele sale din punctele Ocnița, Otaci și Soroca au raportat cel puțin trei explozii pe teritoriul Ucrainei, la ora 5:40.

Poliția de Frontieră moldoveană a spus că nicio rachetă rusească nu a survolat spațiul aerian al R. Moldova, la 29 martie, deși mai multe mesaje pe canalele de Telegram și în rețeaua X afirmau că prin țară au trecut două rachete.

Centrala Novodnistrovsk se află în amonte pe Nistru, la numai 15 kilometri de granița cu R. Moldova.