Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Noua ambasadoare a Statelor…

VIDEO Noua ambasadoare a Statelor Unite în Rusia, huiduită în timp ce intra în clădirea Ministerului de Externe de la Moscova

Noua ambasadoare a Statelor Unite în Rusia, Lynne Tracy, a fost huiduită de o mulțime de oameni care scandau sloganuri anti-americane în timp ce aceasta intra în sediul Ministerului rus de Externe de la Moscova pentru a-și prezenta acreditările diplomatice.

Protestatarii aveau pancarte pe care erau scrise mesaje critice la adresa Washingtonului. „Tancurile voastre ucid civili”, scria pe una dintre pancarte, în condițiile în care tancurile americane anunțate de Washington ca ajutor pentru Ucraina nu au ajuns încă la Kiev, livrarea lor fiind posibilă abia peste câteva luni, potrivit Reuters.

Presa rusă afiliată Kremlinului scrie că oamenii adunați în fața Ministerului rus de Externe scandau „Războiul este o afacere a SUA”, „Tigrii și Abrams ard la fel” și „America este o țară teroristă”.

Lynne Tracy se află în Rusia din 26 ianuarie. La ministerul rus de Externe aceasta s-a întâlnit cu ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov, unde a prezentat copiile de acreditare și și-a preluat atribuțiile de ambasador american în Rusia.

Lynne Tracy a fost ambasadoare a Statelor Unite în Armenia, șef adjunct de misiune la Ambasada SUA la Moscova. Aceasta a lucrat, de asemenea, în fostele republici sovietice Georgia, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Turkmenistan. În perioada 2006-2009, a fost diplomată în orașul pakistanez Peshawar.

Lynne Tracy l-a înlocuit în funcție pe John Sullivan, care în septembrie 2022 și-a încheiat mandatul de ambasador al Statelor Unite în Rusia. Sullivan a fost numit în funcție în decembrie 2019 și a ocupat această poziție timp de aproape trei ani.

De la lansarea ofensivei ruse în Ucraina, la sfârșitul lunii februarie, Statele Unite au introdus mai multe pachete de sancțiuni economice împotriva Moscovei și au oferit un ajutor militar substanțial Kievului. Pe 25 ianuarie, SUA a anunțat despre livrarea de tancuri M1 Abrams pentru Ucraina.