Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Cod galben de ninsori…

VIDEO Cod galben de ninsori în mai multe județe din România. Rafale de vânt de 110 km/h

Libertatea.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de ninsori și viscol în mai multe județe din România. Pentru județul Bihor, sunt în vigoare coduri galbene de intensificări ale vântului și ninsori la munte. Unii turiști au rămas blocați la Padiș, în județul Bihor, din cauza zăpezii, scrie Libertatea.ro.

Administrația Națională de Meteorologie a menționat că vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Transilvaniei. În zona Carpaților Orientali va ninge moderat cantitativ și va continua să se depună strat de zăpadă. La munte vor fi rafale de 60-80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90-110 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

Administrația Națională de Meteorologie

De sâmbătă seară, a nins consistent în județul Bihor, inclusiv în zona stațiunii Padiș, iar utilajele de deszăpezire sunt de atunci în teren și curăță zăpada pe drumurile județene, au transmis autoritățile locale. Drumarii au avut de lucru și în Pasul Tihuța, unde au căzut și copaci pe carosabil. Și în București un copac a fost doborât de vânt, în cartierul Cotroceni. Pomul s-a prăbușit pe trotuar și peste un gard, blocând intrarea într-un bloc. Pompierii au intervenit imediat pentru a-l tăia și a debloca accesul locatarilor. De asemenea, în Sectorul 2, un alt pom a fost pus la pământ de rafalele puternice de vânt.  

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a anunțat că se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din zonele înalte.