Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Benjamin Netanyahu: „Așa cum…

VIDEO Benjamin Netanyahu: „Așa cum am fost obsedat cu campania de vaccinare, acum sunt obsedat să fim prima țară care redeschide economia”. Israel, prima ţară care are o strategie post-Covid

Israelul, cu o populaţie în jur de 9 milioane de locuitori, a demarat la 19 decembrie una din cele mai de succes campanii de vaccinare de până acum. Numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit grav a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, la fel şi bilanţul cazurilor noi de infectare.

Totodată, țările avansate fac deja planuri în perspectivă, iar Israelul este un exemplu. Totodată, Israel anunță că e prima țară care redeschide economia. Mai mult, pe străzile din Tel Aviv, se pare că oamenii au revenit la o viață normală, transmite Alephnews.

Benjamin Netanyahu a anunţat că a deschis ţara după ce a vaccinat peste 55% din populaţie.

„Voi deschide cursuri de reconversie profesională pe banii statului, în favoarea meseriilor de viitor, din epoca post Corona. Fabricile de vaccinuri le vreau aici. Şase ţări vor deja să participe”, a declarat Benjamin Netanyahu, potrivit Mediafax.

Premierul israelian a fost primul care s-ainteresat pentru un proces de vaccinare intensuv. L-a sunat pe CEO-ul de la cpmpania Pfizer la 3 dimineaţa ca să îl convingă. „Noi vom fi modelul reuşitei în toată lumea. Mă voi ocupa personal”, aşa a sunat promisiunea lui Netanyahu.

„I-am spus: Albert, noi vom fi modelul reuşitei în toată lumea. Pot să-ţi promit că mă voi ocupa personal. Dacă era nevoie, mergeam la el acasă, îi băteam la uşă la trei noaptea”, povesteşte premierul israelian discuţia pe care a avut-o cu CEO-ul Pfizer.

Totodată, imagini pline de speranță au fost surprinse pe străzile în orașul Tel Aviv, scrie Alephnews.

Sunt imagini din Tel Aviv, din țara care anunță victorios: Suntem primii care am învins pandemia! Israelul a vaccinat peste jumătate de populație și lumea a revenit la viața normală.

„Așa cum am fost obsedat cu campania de vaccinare, așa sunt acum obsedat să fim prima țară care redeschide economia”, e mesajul premierului Benjamin Netanyahu pe Twitter.

Peste 55% dintre israelienii peste 16 ani au fost complet vaccinați împotriva Covid-19 în cele 12 săptămâni de când prima doză a fost administrată premierului Benjamin Netanyahu în direct la televiziunea națională. Israel are cea mai bună rată de imunizare din lume, de aproximativ patru ori mai mare decât SUA.

Guvernul israelian a cheltuit aproximativ 785 milioane de dolari pentru achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19, a declarat marţi un oficial din Ministerul Finanţelor în faţa unei comisii parlamentare, potrivit Digi24.

Israelul a folosit până acum aproape exclusiv doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech.

Israelul, cu o populaţie în jur de 9 milioane de locuitori, a demarat la 19 decembrie una din cele mai de succes campanii de vaccinare de până acum. Numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit grav a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, la fel şi bilanţul cazurilor noi de infectare.

Mai mult de 5,2 milioane de persoane au primit deja cel puţin o doză de vaccin (circa 56% din populaţie), iar 4,3 milioane (46%) dintre ele au fost injectate şi cu doza de rapel, conform Ministerului Sănătăţii.