Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ursula von der Leyen: „Lucrăm…

Ursula von der Leyen: „Lucrăm în vederea aderării R. Moldova la UE și salut progresele înregistrate în privința reformelor”

Foto: Maia Sandu/ Tweet

Comisia Europeană susține „pe deplin” eforturile Chișinăului de a face față impactului războiului Rusiei în Ucraina, cu finanțare și asistență tehnică pentru economia și securitatea energetică a R. Moldova, potrivit președintei Comisiei, Ursula von der Leyen.

Oficiala UE a discutat cu președinta Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi care a avut loc la New York cu ocazia celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Totodată, Ursula von der Leyen a afirmat că Comisia Europeană lucrează pentru aderarea R. Moldova la UE.

„Lucrăm în vederea aderării R. Moldova la Uniunea Europeană și salut progresele înregistrate în privința reformelor”, a menționat șefa Comisiei.

În același timp, președinta Maia Sandu a mulțumit pentru asistența UE acordată R. Moldova în gestionarea impactului războiului.

„Am discutat despre situația de securitate din regiunea noastră, criza energetică, agenda noastră de reforme și modalități de asigurare a unor măsuri suplimentare de sprijin pentru R. Moldova”, conform șefei statului.

Președinta Comisiei Europene a declarat miercuri, 14 septembrie, în cadrul discursului său despre starea UE, ținut în Parlamentul European, că „cetățenii din Balcanii de Vest, Ucraina, R. Moldova și Georgia trebuie să știe că fac parte din familia UE, viitorul acestora este în Uniunea Europeană, iar Uniunea nu este întreagă fără ei”.