Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Următoarea rundă de negocieri dintre…

Următoarea rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina va avea loc pe 1 aprilie

Imagine-simbol

Următoarea rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina va avea loc vineri, 1 aprilie, în format videoconferință, anunță președintele fracțiunii „Servitorul Poporului”, David Arakhamia, șeful delegației ucrainene.

„Negocierile cu delegația rusă vor fi reluate online pe 1 aprilie. În timpul negocierilor din Turcia, am menționat că acum este nevoie de o întâlnire a liderilor celor două state. Delegaţia rusă a răspuns că mai întâi trebuie să avem un proiect de tratat coordonat. Într-o săptămână vom rezolva. Sperăm că președinții țărilor se vor întâlni. În același timp, insistăm ca o astfel de întâlnire să nu aibă loc pe teritoriul Rusiei sau Belarusului”, a spus el într-o postare pe Telegram.

O rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia a avut loc marți, 29 martie, la Istanbul, Turcia. Ucraina a propus semnarea unui acord privind garanțiile internaționale de securitate, iar reprezentanții părții ruse au declarat că Federația rusă își va prezenta răspunsurile sale după ce va analiza propunerile Ucrainei.

Președintele fracțiunii „Servitorul Poporului”, David Arakhamia, șeful delegației ucrainene, a spus că Kievul vede următoarele țări ale Consiliului de Securitate al ONU printre garanți: SUA, Marea Britanie, China, Franța, Turcia, Germania, Canada, Italia, Polonia și Israel.