Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un obiect aerian neidentificat ar…

Un obiect aerian neidentificat ar fi pătruns în spațiul aerian al Poloniei, țară membră NATO, dinspre Ucraina

Sursa foto: defence-blog.com

Un obiect aerian neidentificat a pătruns vineri, 29 decembrie, în spațiul aerian al Poloniei, membră NATO, din direcția Ucrainei, au declarat oficiali polonezi, în timp ce Rusia a efectuat unul dintre cele mai mari atacuri pe care le-a desfășurat peste noapte în Ucraina de la lansarea invaziei sale, notează Reuters.

„Dimineața, un obiect aerian neidentificat a intrat în spațiul aerian al țării. Din momentul în care a trecut granița până la dispariția semnalului, a fost observat de radarele sistemului de apărare aeriană al țării. În conformitate cu procedurile aplicabile, comandantul operațional al forțelor armate a mobilizat forțele și resursele disponibile pe care le avea la dispoziție”, a declarat Comandamentul operațional al armatei Poloniei pe platforma de socializare X.

Postul privat de televiziune TV Republika raportează că operațiunea de căutare a obiectului avea loc în apropiere de orașul Hrubieszów, din sudul Poloniei.

„Am primit informații că un obiect a apărut pe radar în apropiere de Hrubieszów. Nu avem nicio confirmare că a căzut în regiunea noastră”, a declarat Krzysztof Komorski, guvernatorul regiunii Lublin, pe platforma X.

Forțele ruse au atacat Ucraina cu 158 de drone și rachete în cursul nopții, vizând infrastructura critică, industria și instalațiile militare, a declarat armata ucraineană.

O rachetă ucraineană rătăcită a lovit satul polonez Przewodow, în sudul Poloniei, în noiembrie 2022, într-un incident care a ridicat temeri că războiul din Ucraina se va extinde peste graniță.

În luna aprilie, un obiect militar a fost găsit într-o pădure din apropierea satului Zamosc, în apropiere de orașul Bydgoszcz din nordul țării. Ulterior, s-a raportat că este vorba despre o rachetă rusească. Oficialii polonezi au declarat că serviciile de urgență, inclusiv poliția și unitățile de voluntari din armată, cercetează zona, dar nu este clar dacă obiectul a aterizat pe teritoriul polonez. Nu au fost raportate victime.

Premierul Donald Tusk urma să se întâlnească cu șefii armatei și ai serviciilor de securitate în jurul prânzului.