Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un elicopter „Robinson R66” s-a…

Un elicopter „Robinson R66” s-a prăbușit în regiunea rusă Tver: Două persoane au murit

Sursa foto: RBC

Un elicopter Robinson R66 s-a prăbușit pe un câmp din regiunea rusă Tver, în apropierea satului Viazoveț, în seara zilei de 27 noiembrie. Două persoane au murit, pilotul, născut în 1968, și pasagerul, născut în 1975, potrivit departamentului regional al Comitetului de Investigații, citat de Novaya Gazeta Europa.

Potrivit sursei citate, anchetatorii ruși intenționează să inspecteze locul incidentului, să efectueze investigații și acțiuni de cercetare pentru „a stabili toate circumstanțele, cauzele și condițiile producerii accidentului”. Comitetul de anchetă nu a menționat o posibilă cauză a accidentului.

Potrivit TASS, care citează serviciile de urgență, nu s-au înregistrat victime sau pagube la sol. Defecțiunea tehnică și eroarea de pilotaj sunt considerate printre motivele prăbușirii.

În ultima perioadă, în Rusia tot mai des au loc accidente aviatice. Potrivit sursei citate, pe 8 noiembrie un elicopter Mi-2 care efectua un zbor medical s-a prăbușit în regiunea Kostroma. La bord se aflau cinci persoane, dintre care una a murit, iar celelalte au fost rănite.

La 17 octombrie, un avion de luptă Su-34 s-a prăbușit peste o clădire rezidențială din Yeisk. Ca urmare, 15 persoane au fost ucise și 43 rănite. Ministerul rus al Apărării a precizat că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament de pe un aerodrom militar al Districtului Militar Sud. Cauza a fost un incendiu al motorului în timpul decolării, a susținut ministerul.

La 23 octombrie, un avion de vânătoare Su-30 s-a prăbușit pe o clădire de apartamente din lemn din Irkutsk, omorând ambii piloți. Potrivit autorităților locale, locuitorii nu au fost răniți.