Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un cetățean al R. Moldova,…

Un cetățean al R. Moldova, reținut în timpul protestelor din Georgia. Ar fi unul dintre organizatorii manifestațiilor împotriva legii privind „agenții străini”

Foto: Reuters

Un cetățean al R. Moldova a fost reținut în timpul protestelor din Georgia. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău, transmite Newsmaker.md

Ambasada Republicii Moldova la Baku a informat MAE ca un cetățean moldovean a fost reținut în timpul protestelor din Georgia. Misiunea noastră diplomatică este în contact cu autoritățile georgiene și este dispusă să întreprindă toate acțiunile necesare care se impun”, au comunicat reprezentanții MAE.

Alte detalii despre persoana vizată nu au fost oferite. Presa din Georgia a scris că cetățeanul moldovean reținut ar fi unul dintre organizatorii mitingului.

Mii de oameni au protestat duminică la Tbilisi, iar manifestațiile au continuat peste noapte, până luni dimineața, într-un efort ultim de a preveni adoptarea unei legi controversate, privind „agenții străini”, similară celei din Federația Rusă.

Luni dimineața, parlamentarii partidului Visul Georgian, aflați la guvernare, au votat proiectul într-o comisie în doar 67 de secunde, transmite BBC. Adoptarea finală a proiectului de lege este programată pentru marți.

Proiectul de lege vizează organizațiile societății civile și mass-media independente care primesc finanțare străină. Protestatarii sunt îngrijorați că legea ar fi folosită de guvern pentru a restrânge disidența și ar afecta speranțele Georgiei de a adera la Uniunea Europeană, notează sursa citată.