Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un bărbat a amenințat că…

Un bărbat a amenințat că își dă foc și a încercat să incendieze ușa de la intrarea în sediul Ambasadei Israelului la București

Sursa: Inquam Photos / George Călin

Un bărbat a încercat să incendieze luni, 3 iunie, ușa de la intrarea în sediul Ambasadei Israelului la București, amenințând anterior că își va da foc.

Poliția a anunțat oficial că este vorba despre un cetățean străin, în vârstă de 34 de ani, și că a ars doar un afiș de pe ușa sediului Ambasadei. Atacatorul este cetățean sirian, potrivit surselor G4Media.

„Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 14 Poliție au fost sesizați, de către Serviciul Român de Informații, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetățean străin.

Anterior sosirii polițiștilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații, care asigurau securitatea instituției, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiș de pe ușa, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură”, a comunicat poliția capitalei române.

„Din datele pe care le deţin, nu ar fi fost un act antisemit, ar fi avut o anumită nemulţumire în ceea ce priveşte acordarea reşedinţei, dar toate aceste aspecte vor fi stabilite după continuarea verificărilor care sunt efectuate acum. Cu siguranţă va fi verificat cazierul lui, va fi verificat istoricul acestuia”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, la Antena 3.

Mai târziu, Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat că ofițerii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI, care asigurau securitatea Ambasadei Israelului l-au imobilizat pe bărbatul care a încercat să incendieze ușa.

„În cursul zilei de astăzi, un bărbat a ajuns în proximitatea Ambasadei Israelului din București având un comportament suspect. Bărbatul a amenințat cu autoincendierea și a încercat să provoace daune cu un cocktail Molotov.

Lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI, care asigurau securitatea Ambasadei Israelului, l-au imobilizat pe suspect și au procedat la stingerea incendiului.

Nu există materiale importante în afară de un afiș de la intrarea ușa ambasadei.

Ulterior, suspectul a fost predat poliției pentru cercetări și în acest moment se află în custodia Poliției Române”, a precizat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, scrie G4Media.