Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un avion de luptă rusesc…

Un avion de luptă rusesc „Su-25” s-a prăbușit în regiunea rusă Belgorod, la granița cu Ucraina. Pilotul a murit

Un avion de luptă rusesc Su-25 s-a prăbușit în timp ce se întorcea la aerodromul din regiunea Belgorod, aflată la granița cu Ucraina, a anunțat joi Ministerul rus al Apărării. Potrivit oficialilor ruși, pilotul a murit iar avionul s-a prăbușit într-o zonă pustie şi nu au fost pagube la sol.

„După finalizarea unei misiuni de luptă, un avion Su-25 al Forțelor Ruse s-a prăbușit în timp ce se întorcea la aerodromul său de bază din regiunea Belgorod. Pilotul a murit”, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de stat TASS..

Aceștia au precizat că avionul s-a prăbușit într-o zonă pustie, la marginea unui sat şi nu au fost pagube la sol. Pilotul a reușit să se catapulteze, dar a murit: „Conform datelor preliminare, cauza dezastrului a fost o defecțiune tehnică”. 

Suhoi Su-25 este un avion cu reacție cu un singur loc, cu două motoare dezvoltat în URSS de Biroul de Proiectare Suhoi.

Pe 17 octombrie 2022, un avion militar rus „Su-34” s-a prăbușit peste un cartier rezidențial din orașul Eisk, regiunea rusă Krasnodar, provocând un incendiu uriaș într-un bloc cu nouă etaje. Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament. Cauza accidentului a fost un incendiu de motor în timpul decolării, a anunțat ministerul. 17 apartamente au fost avariate.

Pe 23 octombrie 2022, un avion de luptă „Su-30” s-a prăbușit peste o clădire cu două etaje din orașul rus Irkutsk, anunța guvernatorul regiunii Irkutsk, Igor Kobzev. Potrivit presei ruse, avionul participa la un test și a căzut pe o casă din zona Novo-Lenino. Piloții au murit.