Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un avion cu 72 de…

Un avion cu 72 de pasageri la bord s-a prăbușit în Nepal. Cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața

Cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața duminică, 15 ianuarie, în urma prăbușirii unui avion cu 72 de pasageri la bord în orașul Pokhara, Nepal, a anunțat un oficial al autorității aeronautice nepaleze. Acesta este cel mai grav accident aviatic din ultimii cinci ani din Nepal, transmite Reuters.

Sute de salvatori continuă să cerceteze locul unde s-a prăbușit avionul companiei naționale Yeti Airlines, care zbura din capitala Kathmandu.

„Operațiunile de salvare continuă”, a declarat Jagannath Niroula, purtător de cuvânt al autorității aviației civile din Nepal. „Vremea a fost senină”.

La bordul avionului bimotor ATR 72 operat duminică de Yeti Airlines se aflau 72 de persoane, inclusiv doi copii și patru membri ai echipajului, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Sudarshan Bartaula.

La bordul avionului se aflau cinci indieni, patru ruși, un irlandez, doi sud-coreeni, un australian, un francez și un cetățean argentinian, a declarat un oficial al aeroportului din Nepal.

Avionul avea o vechime de 15 ani, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightRadar24.

ATR72 este un avion bimotor cu turbopropulsor utilizat pe scară largă, fabricat de o societate mixtă a Airbus și a companiei italiene Leonardo. Yeti Airlines are o flotă de șase avioane ATR72-500, potrivit site-ului său.

Accidentele aviatice nu sunt o raritate în Nepal, unde se află opt dintre cei mai înalți 14 munți din lume, inclusiv Everest, deoarece vremea se poate schimba brusc și poate crea condiții periculoase pentru zboruri.

Premierul Nepalului, Pushpa Kamal Dahal, a convocat o reuniune de urgență a cabinetului după accidentul aviatic.