Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Sunt cetățeni moldoveni printre victimele…

Sunt cetățeni moldoveni printre victimele cutremurului din Taiwan? Bilanțul a ajuns la 7 morți și peste 700 de răniți

Sursa foto: Reuters

Bilanțul victimelor celui mai puternic cutremur din Taiwan din ultimii 25 de ani a ajuns la șapte morți și peste 700 de răniți. Potrivit autorităților din Taiwan, 77 de persoane sunt blocate în tuneluri și clădiri prăbușite. Ministerul Afacerilor Externe al R. Moldova (MAE) precizează că printre victime nu există cetățeni moldoveni.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 15,5 km, chiar în momentul când oamenii se îndreptau spre muncă și școală, declanșând o alertă de tsunami pentru sudul Japoniei și Filipine, care a fost ulterior ridicată, notează Reuters.

Imaginile video în spațiul public au arătat salvatori care foloseau scări pentru a ajuta persoanele blocate să iasă pe geamuri, în timp ce în alte părți au avut loc alunecări masive de teren.

Aproximativ 60 dintre cele aproximativ 77 de persoane prinse în capcană au fost prinse într-un tunel la nord de orașul Hualien, iar doi cetățeni germani se numără printre cei prinși într-un alt tunel.

În Japonia, agenția meteorologică a estimat magnitudinea cutremurului la 7,7, precizând că mai multe valuri mici de tsunami au atins părți din prefectura sudică Okinawa, reducând totodată avertismentul de tsunami la o recomandare.

În Filipine, oficialii seismologi au avertizat locuitorii de pe coastă din mai multe provincii, spunându-le să se mute pe terenuri mai înalte.

Presa de stat chineză a declarat că seismul a fost resimțit în provincia Fujian din sud-estul țării, în timp ce un martor a declarat pentru Reuters că a fost resimțit și în centrul comercial Shanghai.

În Taipei se mai puteau resimți replici, fiind înregistrate peste 50 de replici, au declarat meteorologii.