Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   SUA anunță un ajutor suplimentar…

SUA anunță un ajutor suplimentar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, care include drone și sisteme antiaeriene

Sursa foto: CNN

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri, 16 martie, că SUA vor oferi un ajutor suplimentar de 800 de milioane de dolari Ucrainei, care include drone și sisteme antiaeriene, scrie Reuters.

„Ajutorul include 800 de sisteme antiaeriene pentru ca armata ucraineană să poată să oprească avioanele și elicopterele rusești care i-au atacat oamenii. Lumea este unită în sprijinul Ucrainei și în determinarea noastră de a-l face pe Putin să plătească un preț foarte mare. SUA conduc acest efort, împreună cu aliații și partenerii noștri, oferind un nivel enorm de securitate și asistență umanitară la care îl adăugăm astăzi și vom continua să facem mai mult în zilele și săptămânile următoare (…). La cererea președintelui Zelensky, am vom ajuta Ucraina să achiziționeze sisteme antiaeriene și muniții suplimentare cu rază mai lungă de acțiune”, a declarat Biden.

Potrivit CNN, pachetul de asistență militară va include rachete antitanc și mai multe arme defensive pe care SUA le-au furnizat deja, inclusiv rachete antitanc Javelin și rachete antiaeriene Stinger.

Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a ordonat miercuri, 16 martie, Rusiei să suspende invadarea Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut Rusiei să se conformeze „imediat” deciziei Curții de la Haga.

„Federaţia Rusă trebuie să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean”, a transmis Joan Donoghue, judecătoarea preşedintă a Curții, al cărei sediu este la Haga. Curtea de la Haga a luat decizia cu 13 voturi pentru și 2 voturi împotrivă.