Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Reprezentanții Pfizer anunță că o…

Reprezentanții Pfizer anunță că o a treia doză de vaccin anti-COVID ar putea fi necesară într-un an de la administrare

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că persoanele care s-au vaccinat cu serul Pfizer vor „avea probabil” nevoie de o doză de rapel a unui vaccin anti-Covid în termen de 12 luni de la vaccinarea completă, apoi fără îndoială o injecţie în fiecare an, notează cnbc.com.

O ipoteză este că va fi probabil necesitatea unei a treia doze, undeva între șase și 12 luni și apoi de acolo, va exista o revaccinare anuală, dar toate acestea trebuie confirmate. Și, din nou, variantele vor juca un rol cheie ”, a declarat directorul executiv al Pfizer la Bertha Coombs de la CNBC în timpul unui eveniment cu CVS Health.

Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a spus Bourla.

Comentariul vine după ce președintele CEO Johnson & Johnson, Alex Gorsky, a declarat pentru CNBC în februarie că este posibil ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze împotriva Covid-19 anual, la fel ca vaccinurile gripale sezoniere.

Alianţa Pfizer/BioNTech anunţase deja în februarie că studiază într-un studiu clinic efectele unei a treia doze de vaccin împotriva noilor tulpini.