Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Război în Ucraina. Vitali Kliciko:…

Război în Ucraina. Vitali Kliciko: „Jumătate din populația Kievului a fugit din oraș”

Jumătate din populația Kievului a fugit din oraș de când a început invazia rusă, spune primarul Kievului Vitali Kliciko, în timp ce militarii Moscovei se apropie din ce în ce mai mult de capitala Ucrainei, scrie The Guardian.

„Din informațiile noastre, unul din doi locuitori din Kiev a părăsit orașul”, a declarat Kliciko pentru un post TV din Ucraina.

„Puțin mai puțin de două milioane de oameni au plecat în prezent. Cu toate acestea, Kievul a fost transformat într-o fortăreață. Fiecare stradă, fiecare clădire, fiecare punct de control a fost fortificată”, a menționat primarul Kievului.

În 2021, populația orașului Kiev era de 2,9 milioane locuitori.

Joi, 10 martie, este a 15-a zi de război în Ucraina. De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusia, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe, iar mii de cetățeni au fost evacuați în alte regiuni ale țării. Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a avut o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în Turcia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina