Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Prima rundă a negocierilor programate…

Prima rundă a negocierilor programate pentru luni s-a încheiat. Discuțiile au durat o oră și jumătate

Sursa foto: unian.net

Prima rundă a negocierilor programate pentru luni, 21 martie, s-a încheiat. Discuțiile dintre delegațiile ucrainene și cele ruse au durat o oră și jumătate și au avut loc prin videoconferință, scrie unian.net.

Anunțul a fost făcut de către un membru al delegației ucrainene și de către șeful Comitetului Radei Supreme a Ucrainei, David Arakhamia.

„Întâlnirea prin videoconferință a avut loc deja. De la 10:30 până la 12:00 a fost o delegație oficială. Apoi s-au format din nou grupurile de lucru. Azi lucrăm toată ziua”, a spus el.

Deocamdată, Arakhamia nu a oferit detalii despre progresul negocierilor ruso-ucrainene.

Luni, 21 martie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că pe durata negocierilor între Rusia și Ucraina nu va exista o încetare a focului.

Peskov a subliniat că „acest lucru s-a întâmplat în mod repetat și, prin urmare, desigur, acest lucru complică procesul”. Kremlinul a declarat că negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina nu au înregistrat deocamdată progrese.

Pe 28 februarie a avut loc prima rundă a negocierilor dintre Rusia și Ucraina, în regiunea Gomel din Belarus. Atunci, întâlnirea dintre cele două delegații a durat cinci ore. Ulterior, delegațiile Rusiei și Ucrainei s-au întâlnit pe 3 martie la Belovezhskaya Pushcha și pe 7 martie în regiunea Brest. 

Pe 10 martie, în Turcia au avut loc consultări între miniștrii de externe ai Federației Ruse și ai Ucrainei, Serghei Lavrov și Dmitr Kuleba. În prezent, negocierile au loc prin videoconferință.