Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Prima reacţie diplomatică a României,…

Prima reacţie diplomatică a României, după ce i-a fost violat spaţiul aerian. Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei ruse la Bucureşti, convocat la Ministerul de Externe

Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat de urgenţă sâmbătă, la MAE al României. Secretarul de stat Iulian Fota „a transmis protestul faţă de violarea spaţiului aerian al României”, transmite Mediafax.

Din dispoziţia ministrului afacerilor externe, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat de urgenţă sâmbătă, 9 septembrie, la Ministerul Afacerilor Externe, la nivel de secretar de stat. Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul părţii române faţă de violarea spaţiului aerian al Romaniei urmare identificării pe teritoriul ţării noastre, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de dronă, similare cu cele utilizate de forţele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei”, potrivit unui comunictat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, oficialul român „a condamnat atacurile sistematice, nejustificate şi brutale ale forţelor ruse împotriva populaţiei şi infrastructurii civile ucrainene, inclusiv a celei de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România, acestea generând riscuri de securitate pentru cetăţenii români din zona de proximitate”.

În zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, a anunțat Ministerul Apărării Naționale din România. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză şi expertizare tehnică.