Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președinta Crucii Roșii a promis…

Președinta Crucii Roșii a promis Ucrainei că va cere accesul prizonierilor din Olenivka

Sursa: Site-ul Președinției din Ucraina

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) va continua să solicite accesul prizonierilor de război ucraineni, inclusiv al coloniei dintr-un penitenciar din Olenivka, ocupat de forțele rusești, informează Unian.

Potrivit serviciului de presă al Biroului Președintelui ucrainean, Volodymyr Zelenskiy, acest lucru a fost declarat de noul președinte al CICR, Mirjana Egger, în timpul unei discuții cu șeful Camerei Civice, Andriy Yermak.

Yermak i-a cerut lui Egger să facă tot posibilul pentru a trimite o misiune a Crucii Roșii în colonia de la Olenivka, pe teritoriul ocupat temporar al regiunii Donețk, unde la sfârșitul lunii iulie peste 50 de apărători ai Ucrainei au fost uciși în urma bombardamentelor teroriste ale ocupanților ruși.

Șeful Camerei Civice este convins că, pe 17 octombrie, reprezentanții CICR ar trebui să ajungă la linia de demarcație din estul Ucrainei.

La rândul său, Egger a subliniat importanța accesului personalului CICR la prizonierii de război, în special la Olenivka. „Aceasta este prioritatea mea. Și vom continua să cerem acces”, a spus președinta CICR.

Anterior, partea ucraineană a criticat în mod repetat CICR pentru inacțiunea de a clarifica circumstanțele și alte detalii ale atacului terorist din colonia penală de la Olenivka, unde ocupanții ruși țin prizonieri de război ucraineni.