Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Petrolul crește pe măsură ce…

Petrolul crește pe măsură ce inflația din SUA scade; țițeiul se îndreaptă spre scăderea săptămânală

Sursa foto: Reuters

Prețurile petrolului au crescut vineri, pe fondul semnelor de relaxare a presiunilor inflaționiste în SUA – care este cel mai mare consumator de petrol din lume – deși țițeiul Brent a fost setat pentru un declin săptămânal, informează Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 49 de cenți, sau 0,6%, la 85,89 dolari pe baril până la ora 06:30 GMT, iar contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate au urcat cu 58 de cenți, sau 0,7%, la 83,20 dolari pe baril.

Ambele contracte au câștigat în cele două sesiuni anterioare, dar erau încă pregătite pentru scăderi săptămânale, potrivit presei internaționale.

Contractele futures pentru Brent urmau să scadă cu aproximativ 1% de la o săptămână la alta, după patru câștiguri săptămânale. Contractele futures WTI au fost, în linii mari, stabile săptămânal.

Încrederea investitorilor a fost consolidată după ce datele de joi au arătat că prețurile de consum din SUA au scăzut în iunie, alimentând speranțele că Rezerva Federală va reduce ratele dobânzilor în curând.

Reuters relatează că se așteaptă ca ratele mai mici să stimuleze creșterea economică, ceea ce ar contribui la creșterea consumului de combustibil.

Cu toate acestea, piața așteaptă încă semne mai clare de acțiune.

În timp ce președintele Fed, Jerome Powell, a recunoscut tendința recentă de îmbunătățire a presiunilor asupra prețurilor, el le-a spus parlamentarilor că sunt necesare mai multe date pentru a consolida argumentele pentru reducerea ratelor.