Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Opozantul rus Alexei Navalny despre…

Opozantul rus Alexei Navalny despre recuperarea sa: „până nu demult nu recunoșteam oamenii și nu știam cum să vorbesc”

Opozantul rus Alexei Navalny a povestit într-o postare pe Instagram că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit în comparație cu ceva timp în urmă. Dacă până nu demult nu recunoștea oamenii și nu înțelegea cum să vorbească, astăzi acesta a postat o fotografie în care coboară pe scări. Chiar dacă îi tremură încă picioarele, el a scris că deja recunoaște că aceasta este o scară, fapt care nu era să-i reușească în trecut.

„Până nu demult eu nu recunoșteam oamenii și nici nu înțelegeam cum să vorbesc. În fiecare dimineață venea medicul și îmi spunea: ”Alexei, am adus o tablă, hai să ne gândim ce cuvânt să scriem pe ea”. Acest lucru îmi crea disperare, deoarece chiar dacă înțelegeam ce spune medicul, eu nu știam de unde să găsesc cuvinte. În care parte a creierului ele se formează? Unde să găsesc acest cuvânt și cum să fac așa, încât el să semnifice ceva? Acest lucru îmi era total neclar. Nu știam nici cum să-mi exprim disperarea și din acest motiv tăceam”, a scris Navalny în postare.

El a mai menționat că astăzi îi tremură picioarele atunci când coboară scările, dar știe deja că aceasta este o scară și pe ea te poți urca, pe când mai înainte, ar fi putut doar să o privească .

„Încă multe probleme urmează a fi rezolvate, însă medicii minunați de la clinica universitară din Berlin „Charité” au rezolvat-o pe cea principală. Ei m-au transformat dintr-un „om viu din punct de vedere tehnic”, în cel care are șanse de a deveni din nou Forma Supremă de Existență a Societății Moderne – om care poate răsfoi rapid postările de pe Instagram și care fără a de gândi mult, înțelege unde să pună like-uri”, a mai scris opozantul rus în postare.

https://www.instagram.com/p/CFUAPu8llSO/?utm_source=ig_web_copy_link

Rezultatele laboratoarelor germane au stabilit că Navalny a fost victima  unei otrăviri în Rusia cu agent chimic din grupa Noviciok.