Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O altă variantă a coronavirusului…

O altă variantă a coronavirusului de tip nou, care combină tulpina indiană cu cea britanică, depistată în Vietnam

Imagine-simbol: Reuters

Autoritățile din Vietnam au detectat o nouă variantă coronavirusului de tip nou, care combină tulpina indiană cu cea britanică și se răspândește rapid prin aer, notează Reuters.

„Vietnamul a descoperit o nouă variantă COVID-19, care combină caracteristicile celor două variante existente găsite pentru prima dată în India și Marea Britanie”, a declarat ministrul Sănătății Nguyen Thanh Long.

Ministrul Sănătății a declarat că Vietnamul va publica în curând date despre genomul noii variante identificate, despre care a spus că este mai transmisibilă decât tipurile cunoscute anterior.

Vietnam se confruntă cu o creștere a infecțiilor COVID-19 de la sfârșitul lunii aprilie.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a identificat patru variante ale SARS-CoV-2 de interes global. Acestea includ variante care au apărut mai întâi în India, Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.

„În prezent, nu am făcut încă o evaluare a variantei de virus raportate în Vietnam”, a declarat Maria Van Kerkhove, conducător tehnic al OMS pentru COVID-19. „Echipa noastră lucrează cu Ministerul Sănătății din Vietnam și ne așteptăm la mai multe informații în curând”, a declarat Maria Van Kerkhove.

Republica Socialistă Vietnam, care are o populație de aproximativ 97 de milioane de oameni, a primit până acum 2,9 milioane de doze de vaccin.