Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   New York Times: „Pentru a…

New York Times: „Pentru a fi util țării sale, președintele Biden ar trebui să părăsească cursa”

Joe Biden/imagine simbol

Publicațiile americane, care în mod tradițional îi susțin pe democrați, l-au criticat pe Biden după dezbaterea cu Trump. Comitetul editorial al New York Times a emis o declarație cu titlul „Pentru a fi util țării sale, președintele Biden ar trebui să părăsească cursa”.

În articol se spune că președintele american a apărut ca o „umbră a unui mare om de stat” în dezbaterea sa cu Donald Trump, relatează Novaya Gazeta Europe pe pagina de telegram.

Editorialul New York Times, subliniază că „sub președintele în exercițiu din SUA rănile provocate de Trump au început să se vindece”. Dar, potrivit jurnaliștilor, nu se poate ignora faptul că „Biden nu mai este același om care era acum patru ani”.

Totodată, Novaya Gazeta scrie că Washington Post a numit zece posibili înlocuitori pentru Biden în cursa prezidențială. Lista este condusă de vicepreședintele american Kamala Harris. De asemenea, potrivit jurnaliștilor, democrații în aceste alegeri ar putea fi reprezentați de:

🔵 fosta primă doamnă Michelle Obama;
🔵 guvernatorul statului Michigan, Gretchen Whitmer;
🔵 Secretarul Transporturilor Pete Buttigieg;
🔵 guvernatorul Pennsylvaniei, Josh Shapiro;
🔵 Guvernatorul statului Colorado, Jared Polis;
🔵 Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom;
🔵 senatorul de Georgia Raphael Warnock;
🔵 senatorul de Minnesota Amy Klobuchar;
🔵 guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear.

Revista Time a publicat o copertă cu cuvântul „panică”.

„Panica nu este un cuvânt suficient de real pentru a descrie starea de spirit care a cuprins Partidul Democrat de sus până jos pe măsură ce dezbaterea se desfășura”, au declarat reporterii revistei.

Biden însuși a recunoscut că nu mai este în vârstă și că nu mai poate vorbi „la fel de fluent ca înainte”.

În același timp, președintele american a spus că „știe să spună adevărul” și că nu intenționează să se retragă din cursa prezidențială.

Un schimb de replici aprins a avut loc, joi seară, 27 iunie, în prima confruntare dintre președintele democrat în funcție al SUA Joe Biden și predecesorul său Donald Trump, candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale din acest an: „Ai simțul moral al unui depravat”, „Tu ești fraierul, tu ești ratatul”, „Să faci un test cognitiv, dar unul foarte ușor”, „Este plătit de China”, „Se comportă ca un palestinian”, au fost doar câteva dintre replicile acide dintre cei doi rivali politici. În vârstă de 78 de ani (Trump), respectiv 81 de ani (Biden), ambii candidați s-au atacat reciproc referitor la starea de sănătate mentală.

Prestația președintelui Joe Biden a fost criticată pe scară largă pe internet. Democrații au rămas foarte dezamăgiți după prestația lui Biden la dezbatere: „Biden este terminat”, transmite Politico.

„Tot ce trebuia să facă Joe Biden era să repete discursul său despre starea Uniunii, transmite Politico. În schimb, s-a bâlbâit. S-a poticnit. Și, cu mai puțin de cinci luni până în noiembrie, a jucat direct în favoarea celor mai mari temeri ale democraților – faptul că el pierde această alegere în fața lui Donald Trump” transmite Politico.