Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Navalnaya, la ambasada rusă din…

Navalnaya, la ambasada rusă din Berlin. „Amiaza împotriva lui Putin” a adunat mii de ruși

Iulia Navalnaya, văduva lui Alexei Navalnîi, s-a prezentat la ambasada Rusiei din Berlin pentru a vota la alegerile prezidențiale din Rusia.

Înainte de a-și exercita dreptul de vot, Navalnaya și-a îndemnat susținătorii să meargă la urne și să voteze cu orice alt candidat, în afară de Vladimir Putin, transmite Euronews.

Acțiunea opoziției ruse numită „Prânzul împotriva lui Putin”, față de alegerile prezidențiale din Federația Rusă, a avut loc nu numai în apropierea secțiilor de votare din diferite orașe ale Rusiei, ci și în străinătate.

La ora 12:00, pe 17 martie, ora locală, mii de ruși s-au aliniat la ambasadele și consulatele Rusiei din întreaga lume. În multe orașe – Erevan, Bișkek, Astana, Paris, Berlin, Londra, Lisabona, Madrid, Limassol, Tel Aviv, Haifa – cozile se întindeau pe sute de metri.

Una dintre cele mai masive acțiuni are loc în Berlin. Potrivit unor estimări, cel puțin două mii de oameni s-au adunat pentru aceasta. Printre aceștia s-au numărat și Iulia Navalnaya și Mihail Hodorkovski, transmite Meduza.


Foto: Mihail Hodorkovski/Telegram

Cel puțin 74 de persoane au fost arestate pentru că au desfășurat diverse proteste în timpul alegerilor prezidențiale din Rusia, au precizat reprezentanții organizației OVD-Info, specializat în monitorizarea represiunii, conform publicației Bfmtv. ONG-ul a precizat că arestările au avut loc în Kazan, un oraș din centrul Rusiei, și în Moscova, capitala țării. Rata de participare la alegerile prezidenţiale din Rusia a depăşit 74%, mai transmite Euronews.