Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministra germană a Apărării a…

Ministra germană a Apărării a demisonat. Mesajul de Revelion a determinat-o să-și dea demisia

Sursa foto: Christine Lambrecht / Facebook

Demisia ministrei germane a Apărării, Christine Lambrecht, a fost anunțată oficial luni, 16 ianuarie. Mass-media germană a relatat vineri că șefa Apărării intenționa să demisioneze după ce mesajul pe care l-a postat pe rețelele de socializare în ajunul Anului Nou a fost criticat, relatează BBC.

În mesajul său de Revelion, Lambrecht a menționat despre războiul din Ucraina pe fundalul artificiilor din Berlin, fapt care a declanșat un „dispreț larg și i-a subminat sprijinul în cercurile politice”. Membri ai Uniunii Creștin-Democrate (CDU), de opoziție, au calificat mesajul drept lipsit de bun simț și au îndemnat-o să demisioneze.

Demisia ministrei germane a Apărării, Christine Lambrecht, a urmat după „o serie de mai multe gafe și declarații în contextul în care Berlinul se afla sub presiune referitor la livrarea de armament către Ucraina”, informează BBC.

Lambrecht a fost ironizată pentru anunțul ei că Germania sprijină Ucraina prin trimiterea a cinci mii de căști militare. De asemenea, ea a fost criticată pentru că nu a reușit să îmbunătățească forțele armate germane, care se știe că „sunt prost echipate”, în pofida alocării a 100 de miliarde de euro pentru armată în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

„Lunile de concentrare a presei asupra mea nu permit o informare și o discuție bazată pe fapte despre soldați, armată și politica de securitate în interesul cetățenilor germani. Munca valoroasă a soldaților și a oamenilor din domeniul apărării trebuie să fie în prim-plan” a susținut Christine Lambrecht în declarația sa de demisie.