Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Macedonia de Nord declară cinci…

Macedonia de Nord declară cinci diplomați ruși persona non grata

Foto: Guliver/GettyImages

Macedonia de Nord a declarat cinci diplomați ruși persona non grata pentru încălcarea normelor diplomatice și le-a ordonat să părăsească țara în următoarele cinci zile, a anunțat luni, 28 martie, Ministerul de Externe, transmite Reuters.

Ambasadorul rus în Macedonia de Nord a fost informat că cele cinci persoane au desfășurat activități care contravin Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice și, prin urmare, trebuie să părăsească țara.

Macedonia de Nord s-a alăturat sancțiunilor internaționale impuse Rusiei după ce Moscova a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Anterior, Macedonia de Nord a anunțat că își va închide spațiul aerian pentru toate aeronavele rusești, cu excepția zborurilor umanitare și de urgență, în conformitate cu recomandările Uniunii Europene.

Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.