Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Un depozit de…

LIVE TEXT Un depozit de muniție a explodat după atacul cu drone în regiunea Voronej din Rusia. A 865-a zi de război în Ucraina

UPDATE 15:56 În regiunea Voronej din Rusia, un incendiu a izbucnit la un depozit de „obiecte explozive” după un atac cu dronă în noaptea de 7 iulie. Gusev a spus că forțele ruse de apărare aeriană ar fi doborât mai multe drone deasupra teritoriului regiunii. Resturile care cădeau au provocat un incendiu la unul dintre depozite, a spus el.

Potrivit Ukrinform, acest lucru a fost raportat de canalul Astra Telegram cu referire la guvernatorul regiunii Voronej, Aleksander Gusev.

UPDATE 13:45 Sistemele de apărare aeriană ucrainene au distrus toate cele 13 drone rusești ce au vizat Ucraina în cel mai recent atac al Moscovei, despre aceasta au anunțat duminică forțele aeriene ucrainene. Într-un comunicat postat pe platforma de mesagerie Telegram, forțele aeriene au precizat că Rusia a lansat și două rachete balistice Iskander, fără însă a preciza ce s-a întâmplat cu acestea, porivi Rador.

UPDATE 10:35 Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării Negre printr-o nouă strategie maritimă naţională, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în intervenţia sa de sâmbătă seara, informează dpa, citată de AGERPRES.

„Înţelegem pe deplin că războiul a schimbat raportul de forţe în regiunea noastră a Mării Negre şi că flota rusă nu va mai domina niciodată aceste ape”, a apreciat Zelenski.

Ucraina îşi va urmări propriile interese naţionale pe mare şi pe cele ale partenerilor săi şi va proteja rutele de transport, a anunţat şeful statului ucrainean.

Pe lângă consolidarea puterii navale ucrainene, Zelenski a promis, de asemenea, că ţara sa îşi va îmbunătăţi în continuare apărarea antiaeriană şi a făcut aluzie la primirea încă unei unităţi Patriot din Germania şi la noi întăriri ce ar urma să sosească săptămâna viitoare.

UPDATE 09:09 Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat, într-o postare pe Facebook , că armata rusă a pierdut, în acțiunile din ultimele 24 de ore, 1150 de soldați. De la începutul invaziei, Rusia a pierdut aproximativ 550 de mii de militari în Ucraina.

În plus, forțele de apărare ale Ucrainei au distrus, în ultimele 24 de ore două tancuri rusești, 16 vehicule blindate de luptă, 40 de sisteme de artilerie, un sistem de luptă antiaeriană și o rachetă de croazieră.

Ziarul de Gardă a scris despre invazia Rusiei în Ucraina din prima zi. Aici sunt descrise evenimentele din a 864-a zi de război în Ucraina.