Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Ucrainenii ar fi…

LIVE TEXT Ucrainenii ar fi atacat rafinăria de petrol din regiunea Rostov a Rusiei. Război în Ucraina, ziua 907

UPDATE 18:31 Atacul asupra unei rafinăriei de petrol din regiunea Rostov din Rusia a fost efectuat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, care a folosit drone în acest scop. Incendiul nu a fost stins nici până la această oră, transmite Hromadske.ua, cu referire la surse din serviciile secrete ucrainene.

Potrivit sursei, uzina „Kavkaz” din apropierea orașului Proletarsk era utilizată pentru complexul militar-industrial rus și a susținut activitățile forțelor de ocupație ruse. Ofițerii de informații ar fi efectuat atacul folosind drone kamikaze fabricate din Ucraina, mai notează sursa citată.

Canalele locale Telegram au raportat că martorii oculari au auzit cel puțin trei explozii în zonă, iar rezervoarele de combustibil au luat foc.

UPDATE 11: 28 Încă un pod din regiunea Kursk a Federației Ruse a fost distrus de Forțele aeriene ucrainene. O înregistrare video cu momentul exploziei a fost publicată de Comandantul Forțelor Aeriene, Nikolai Oleshchuk.

Direcția Kursk. Minus încă un pod! Aviația Forțelor Aeriene continuă să priveze inamicul de capacități logistice cu lovituri aeriene precise, ceea ce afectează în mod semnificativ cursul luptelor! Mulțumim din nou piloților pentru profesionalism și rezultate!”, se arată în mesajul lui Oleshchuk.

Podul se află în satul Zvannoye. Prin intermediul lui s-ar fi efectuat aprovizionarea trupelor ruse în direcția Kursk, notează Hromadske.ua.

Anterior rușii au declarat că trupele ucrainene ar fi distrus podul peste râul Seim din regiunea Kursk. Potrivit acestora, o parte a districtului Glushkovsky este izolată de restul teritoriului, care este controlat de trupele ruse. Ulterior, Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene au arătat imagini cu distrugerea unui pod din regiunea rusă, subliniază sursa citată.

UPDATE 8:50 În dimineața zilei de 18 august, trupele ruse au atacat Kievul cu rachete și drone, dar toate țintele au fost distruse de apărarea antiaeriană, informează Hromadske.ua, cu referire la datele prezentate de șeful administrației militare a capitalei ucrainene, Serghei Popko.

Primul atacul a avut loc în jurul orei 5 dimineața, fiind al treilea atac balistic asupra Kievului în luna august, cu un interval de 6 zile între fiecare atac. Potrivit informațiilor care sunt în proces de verificare, pentru a treia oară consecutiv, rușii ar fi folosit rachete balistice nord-coreene de tip KN-23.

Potrivit datelor preliminare, rachetele balistice au fost distruse până a ajunge în Kiev.

Concomitent, mai multe drone de atac s-au apropiat de Kiev, dar au fost, de asemenea, doborâte de apărarea aeriană în afara orașului. Nu au fost înregistrate distrugeri și nici victime în Kiev.

La aproximativ ora 7:00, trupele ruse au atacat din nou Kievul cu rachete de croazieră. Potrivit datelor preliminare, ar fi fost folosite rachete de tip Iskander-K. Toate au fost distruse și nu există informații despre pagube sau victime, mai notează sursa citată și Ukrainska Pravda.

Război în Ucraina, ziua 906