Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Sute de copii…

LIVE TEXT Sute de copii ucraineni rămân să locuiască în cea mai afectată zonă de război a regiunii Donețk. Război în Ucraina, ziua 960

08:55 În regiunea Donețk, peste 600 de copii au rămas să locuiască în localitățile bombardate activ, raportează Ukrinform cu referire la Dmitri Petlin, șeful diviziei de serviciu operațional din cadrul Departamentului pentru protecție civilă al Administrației militare regionale din Donețk. Acesta a precizat că, în total, 43 409 persoane încă se află în aproximativ 20 de comunități.

„În prezent, în regiunea Donețk există 18 comunități cu așezări situate în zona bombardamentelor active. Acestea sunt Bakhmut, Soledar, Siversk, Ciasovoiarsk, Zvanivka, Torețk; în districtul Kramatorsk – Illinivka, Kostiantînivka, Lîman; în districtul Pokrovsk – Hrodivka, Kurahivka, Marîinka, Mîrnohrad, Novhrodivka, Ocheretîn, Selidove; în districtul Volnovakha – Vuhledar și Novosilkivsk. Există comunități care sunt incluse în totalitate în zona de luptă și există comunități care includ unele așezări”, a declarat Petlin.

A 959-a zi a agresiunii militare rusești împotriva Ucrainei