Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Oligarhii ruși au…

LIVE TEXT Oligarhii ruși au pierdut 95 de miliarde de dolari în 2022 pe fondul sancțiunilor internaționale. 310 zile de război în Ucraina

UPDATE 21:55 Cei mai bogați oligarhi ruși au pierdut aproape 95 de miliarde de dolari în acest an pe fondul sancțiunilor impuse de țările occidentale din cauza războiului din Ucraina – pierzând 330 de milioane de dolari pe zi de când Kremlinul a lansat invazia.

Roman Abramovici, fostul proprietar al clubului Chelsea FC, a fost cel mai mare perdant, averea sa scăzând cu 57%, ajungând la 7,8 miliarde de dolari în acest an, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor, citat de The Guardian.

Abramovici a fost unul dintre primii oligarhi care au fost supuși sancțiunilor britanice, după ce miniștrii l-au acuzat că are „legături clare” cu regimul lui Putin și că face parte dintr-un grup de oameni de afaceri ruși bogați care au „sânge pe mâini”, notează sursa citată.

Averea lui Ghennadi Timtchenko, un investitor miliardar în energie și prieten apropiat al lui Putin, s-a redus cu 48%, ajungând la 11,8 miliarde de dolari, iar Suleiman Kerimov, un alt aliat al președintelui rus, a pierdut 41%, coborând la 9 miliarde de dolari, potrivit indicelui.

UPDATE 20:45 Linia electrică de rezervă de la centrala nucleară Zaporojie, aflată sub control rusesc, a fost avariată și deconectată din cauza bombardamentelor, a anunțat vineri, într-o declarație, Rafael Grossi, șeful organismului de supraveghere nucleară al ONU.

„O linie electrică de rezervă de 330 kilovolți (kV) către centrala nucleară Zaporojie (ZNPP) din Ucraina a fost deconectată ieri târziu din cauza daunelor provocate de bombardamente”, se arată în declarația lui Grossi.

Centrala ZNPP, ale cărei șase reactoare sunt toate oprite, continuă să primească energia electrică externă de care are nevoie pentru răcirea reactorului și pentru alte funcții esențiale de siguranță și securitate nucleară de la singura linie de alimentare externă de 750 kV a centralei care a rămas operațională”, a menționat șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).

Echipa AIEA a declarat că conexiunea la linia electrică de rezervă de 330 kV a fost pierdută joi, la ora locală 21:35, „ca urmare a unei avarii pe cealaltă parte a râului Dnipro, la o anumită distanță de centrala propriu-zisă”.

Comunicatul AIEA a informat, de asemenea, că, deși nu a existat niciun bombardament direct asupra centralei ZNPP din noiembrie, experții AIEA aflați la fața locului au raportat vineri că au auzit „sunetul unor explozii puternice astăzi, care păreau să vină de la o distanță de câteva sute de metri de instalație, în zona canalului de apă care leagă centrala termică Zaporojie din apropiere de râul Dnipro”.

Ucraina a informat AIEA că celelalte trei centrale nucleare ale țării, situate pe teritoriul controlat de Ucraina, erau „în curs de restabilire a nivelurilor de producție de energie electrică, după ce producția a scăzut în urma atacurilor cu rachete de joi”.

În prima săptămână a lunii decembrie, Ucraina a afirmat că unele trupe rusești se retrăgeau de pe pozițiile lor din regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei. Statul Major General al armatei ucrainene a declarat că unitățile rusești au părăsit așezările Mykhailivka, Polohy și Inzhenerne, toate localități aflate la sud de orașul Zaporojie.

UPDATE 18:55 Vineri, 30 decembrie, 6 avioane militare de transport ale Forțelor Aeriene și Spațiale Ruse au sosit din Rusia în Belarus.

Potrivit proiectului de monitorizare „Belarusian Hajun”, avioanele ar putea transporta echipamente sau soldați.

Astfel, șase avioane militare de transport IL-76MD ale Forțelor Aerospațiale Ruse au sosit pe aerodromul Machulishchi din Belarus în ultimele 13 ore. Primul – în jurul orei 4 dimineața, ultimul – în jurul orei 18.

„Potrivit informațiilor noastre, toate avioanele aduc ceva în Belarus, dar nu se știe ce anume. Este posibil să fie vorba de livrarea de echipamente sau de rotația/ sosirea celor mobilizați. Dacă sunt aduși în țară soldați ruși, putem vorbi de maxim 1470 de soldați, în condițiile în care capacitatea maximă a fiecărui IL-76MD este de 245 de persoane”, se arată într-o postare pe pagina de Twitter a proiectului de monitorizare.

UPDATE 18:00 Președintele Chinei, Xi Jinping, i-a spus vineri omologului rus Vladimir Putin că drumul spre negocierile de pace privind Ucraina nu va fi ușor și că China va continua să își mențină „poziția obiectivă și corectă” în această chestiune.

Xi a declarat că Beijingul și Moscova ar trebui să se coordoneze și să coopereze îndeaproape în afacerile internaționale și a subliniat dorința Rusiei de a se angaja în negocieri cu privire la Ucraina, a precizat televiziunea de stat chineză CCTV în raportul său privind o convorbire telefonică între cei doi șefi de stat.

„Partea chineză a remarcat faptul că partea rusă a declarat că nu a refuzat niciodată să rezolve conflictul prin negocieri diplomatice și și-a exprimat aprecierea pentru acest lucru”, a declarat Xi în convorbirea video, citat de CCTV.

UPDATE 16:48 Federația Rusă zece nave în Marea Neagră, inclusiv un purtător de rachete de croazieră „Kalibr” cu o încărcătură totală de opt rachete, a anunțat Forțele navale ale Ucrainei.

„10 nave inamice se află în misiune de luptă în Marea Neagră, una dintre care este purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, încărcarea totală este de 8 rachete”, se arată în raport.

Potrivit autorităților ucrainene, în Marea Azov se află o navă rusă. Nouă nave sunt în Marea Mediterană, inclusiv cinci purtătoare de rachete de croazieră „Kalibr” cu încărcătură totală de 72 de rachete. 

UPDATE 15:37 Compania națională de energie din Ucraina Ukrenergo a anunțat că deficitul de electricitate s-a stabilizat după atacurile cu rachete ale Rusiei de joi, dar că situația din sud și est „rămâne dificilă”.

„Începând cu 30 decembrie, deficitul sistemului de energie electrică este la același nivel ca înainte de cel de-al 10-lea atac masiv cu rachete rusești”, a precizat vineri Ukrenergo.

UPDATE 14:14 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut statelor membre NATO să furnizeze noi arme Ucrainei. El a spus că sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai rapidă cale spre pace, transmite Reuters.

„Fac apel la aliați să ajute mai mult. Trebuie să ne asigurăm că Ucraina învinge și că (președintele rus Vladimir Putin n.red.) Putin nu câștigă”, a declarat Stoltenberg pentru agenția germană de presă DPA.

Săptămâna trecută, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, într-un discurs adresat unui grup de lideri occidentali, o gamă largă de arme și sisteme de apărare aeriană pentru a contribui la eforturile de contracarare a invaziei rusești.

De asemenea, săptămâna trecută, SUA au anunțat un ajutor militar suplimentar de aproape 2 miliarde de dolari, inclusiv sistemul de apărare aeriană Patriot, care oferă protecție împotriva avioanelor, rachetelor de croazieră și balistice.

Stoltenberg a spus că este foarte important ca Ucraina să primească suficientă muniție pentru sistemele deja existente, adăugând că nevoia de muniție și piese de schimb este enormă.

„Știm că majoritatea războaielor se încheie la masa negocierilor – probabil și acest război – dar știm că ceea ce poate obține Ucraina în aceste negocieri depinde în mod inextricabil de situația sa militară”, a spus el.

UPDATE 14:47 Trei persoane au murit în urma bombardamentelor din nordul Ucrainei, potrivit șefului adjunct al biroului președintelui ucrainean, Kirilo Timoșenko.

Acesta a declarat că două persoane au fost ucise și alte două rănite în bombardamentele rusești asupra satului Katerinovka, în nord-estul regiunii Harkov.

UPDATE 13:30 Rușii au bombardat orașul Semionovka, regiunea Cernigov. Kirill Timoșenko, șeful adjunct al Biroului președintelui Ucrainei a anunțat că în timpul atacului a fost ucis un bărbat.

„Regiunea Cernigovv, orașul Semionovka. Ocupanții au bombardat localitatea, probabil folosind artileria de calibru mic. Au fost înregistrate trei sosiri”, a precizat Timoșenko. În prezent se cunoaște despre o victimă. Orașul a rămas fără curent electric.

UPDATE 12:03 Alerte de raid aerian în toată Ucraina.

Joi, 29 decembrie, Rusia de asemenea a lansat un atac cu rachete asupra țării vecine. Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a anunțat că Rusia a lansat 69 de rachete de croazieră, iar Forțele de apărare ucrainene au doborât 54 dintre acestea.

UPDATE 10:50 Rusia a lansat 16 drone „kamikaze” în Ucraina în timpul nopții de joi spre vineri, a anunțat vineri armata ucraineană, la o zi după ce Moscova a tras zeci de rachete în cel mai recent atac al său împotriva infrastructurii critice din Ucraina. Forțele ucrainene au transmis că toate cele 16 drone, care – potrivit relatărilor sale – au fost lansate din sud-est şi nord -, au fost distruse de apărarea antiaeriană a Kievului.

Primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, a declarat pe canalul său de Telegram că şapte drone au ţintit Kievul, dintre care cinci au fost distruse în oraş şi două înainte de a ajunge la Kiev.

O clădire administrativă din Kiev a fost distrusă parţial, potrivit lui Serghei Popko, şeful administraţiei militare a Kievului, care a adăugat că nu există informaţii despre posibile victime.

Rusia a lansat o întreagă serie de atacuri cu drone şi rachete împotriva Ucrainei, de la jumătatea lunii octombrie, afectând grav infrastructura energetică a țării şi obligând autoritățile ucrainene să întrerupă alimentarea cu energie electrică, în mod planificat sau în regim de urgență.

UPDATE 9:19 În ultimele 24 de ore, armata rusă a bombardat de 81 de ori teritoriul regiunii Herson, a anunțat șeful administrației militare a regiunii, Iaroslav Ianușevici.

„Ocupanții ruși au bombardat teritoriul regiunii Kherson de 81 de ori. Inamicul a lovit așezările pașnice din regiune cu artilerie, MLRS și mortiere”, a declarat Ianoșevici.

Potrivit acestuia, Herson a fost atacat de 27 de ori. Obuzele inamice au lovit magazine, infrastructuri critice, întreprinderi industriale, clădiri private și de apartamente.

UPDATE 8:45 Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că militarii ucrainene au eliminat alți 690 de ruși în ultimele 24 de ore, iar de la începutul invaziei la scară largă, au fost eliminați deja aproximativ 105.250 de ruși.

De asemenea, până la 30 decembrie, apărătorii ucraineni au distrus 3 026 tancuri inamice, 6 059 vehicule blindate de luptă, 2 010 sisteme de artilerie, 423 lansatoare multiple de rachete, 212 arme antiaeriene, 283 avioane, 268 elicoptere, 1 740 drone, 711 rachete de croazieră, 16 nave/ambarcațiuni, 4 683 vehicule și altele.

UPDATE 8:00 Kievul a fost atacat noaptea trecută cu drone „Shahed”. Cinci drone kamikaze au fost detectate și distruse de forțele de apărare aeriană, a anunțat Administrația militară din Kiev.

„Inamicul continuă să desfășoare atacuri aeriene masive asupra capitalei Ucrainei. După atacul cu rachete de ieri, care nu a adus niciun rezultat agresorului, în această noapte, capitala a rezistat unui atac al dronelor iraniene Shahed”, a precizat instituția.

Potrivit datelor preliminare ale Administrației militare din Kiev, o dronă „Shahed” a lovit o clădire administrativă din cartierul Goloseevski din capitala Ucrainei, provocând distrugerea parțială a clădirii și deteriorarea ferestrelor unei clădiri din apropiere. Nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 7:45 Rușii au atacat noaptea trecută raionul Nikopol din regiunea Dnepropetrosk. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko, susține că armata rusă a tras aproape 30 de obuze asupra localității Marganeț din raionul Nikopol. Victime nu au fost înregistrate.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 309 (joi, 29 decembrie)