Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ O fată de…

LIVE TEXT O fată de 16 ani a fost ucisă în Nikopol. O unitate de pompieri din regiunea Donețk, lovită de forțele ruse. A 929-a zi a agresiunii militare rusești pe scară largă asupra Ucrainei

Sursa: dsns_telegram

UPDATE 11:04 Forțele ruse au efectuat un bombardament țintit asupra unei unități de pompieri și salvare din Kurahove, raionul Pokrovsk, regiunea Donețk.

Clădirea și echipamentul au fost deteriorate ca urmare a atacului. Salvatorii nu au fost răniți.

UPDATE 11:00 O fată de 16 ani a fost ucisă în Nikopol de bombardamentele rusești. Salvatorii au scos-o de sub dărâmăturile unei case avariate, a anunțat guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk Serhii Lîsak.

Trei persoane au fost rănite. Victimele au răni provocate de șrapnel. Un bărbat în vârstă de 79 de ani a fost transportat la spital. Starea sa este de gravitate moderată. Un localinic în vârstă de 74 de ani a primit ajutor medical și a refuzat spitalizarea. La fel și o femeie în vârstă de 66 de ani.

UPDATE 08:30 În noaptea de 9 septembrie, forțele ruse au atacat Ucraina cu trei rachete ghidate X-59/69, din spațiul aerian al regiunii Kursk din Federația Rusă și al regiunii Donețk ocupate, și 8 drone de atac Shahed (zona de lansare: Kursk – Federația Rusă).

Două rachete ghidate X-59/69 și 6 drone de atac Shahed au fost doborâte de apărarea ucraineană.

„Două drone inamice au fost pierdute pe teritoriul Ucrainei (probabil că au căzut sub influența războiului electronic). De asemenea, ca urmare a contramăsurilor active, una dintre rachetele X-59/69 nu și-a atins ținta.

Apărarea aeriană a fost activă în regiunile Kiev, Cerkasî, Sumî și Dnipro”, se arată într-un comunicat de presă emis de Forțele aeriene ale forțelor armate ale Ucrainei.

UPDATE 08:20 Al cincilea atac aerian asupra Kievului de la începutul lunii septembrie. Noaptea trecută, armata rusă a folosit din nou drone de atac lansate din regiunea Kursk. Dronele s-au îndreptat spre Kiev după miezul nopții, în mai multe valuri, conform Administrației Militare a orașului Kiev.

Raidul aerian din capitala Ucrainei a durat peste o oră. Toate dronele de atac rusești care amenințau Kievul au fost distruse de forțele și echipamentele de apărare aeriană de la periferia capitalei.

Preliminar, nu au existat distrugeri sau victime în oraș.