Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Trupele ruse lovesc…

LIVE TEXT Trupele ruse lovesc de două ori Budi, în regiunea Harkov: sunt cel puțin 2 morți și peste 20 de răniți. Război în Ucraina, ziua 871

Sursa foto: t.me/V_Zelenskiy_official/Imagine simbol

UPDATE 18:00 În după-amiaza zilei de 13 iulie, ocupanții ruși au atacat satul Budi din regiunea Harkov și, la scurt timp după aceea, au lovit din nou. Mai mulți oamenii au fost răniți, iar unii au fost uciși, potrivit presei locale.

Ca urmare a primului bombardament, care a avut loc în jurul orei 15:58, un bărbat în vârstă de 24 de ani a suferit răni. O oră mai târziu, Sinegubov a anunțat un al doilea atac.

Drept urmare a atacurilor, numărul victimelor a crescut la 22 de persoane. Două persoane au fost declarate decedate, peste 20 sunt grav rănite, scrie presa ucraineană.

Situația din regiune

În ultimele 24 de ore, pe 12 iulie, trupele ruse au lansat 32 de bombe aeriene ghidate pe teritoriul regiunii Harkov.

Zavadske, Novoosynove, Borshchova, Odnorobivka și Slobozhanske au fost atacate. În plus, o femeie în vârstă de 68 de ani a fost rănită în Vovchansk în urma bombardamentelor cu mortiere, potrivit Hromadske.

În dimineața zilei de 12 iulie, șase civili au explodat pe o sârmă rusească în satul Starytsia. Aceștia traversau o centură forestieră încercând să se evacueze. Toți au fost spitalizați.

UPDATE 15:40 Pe 12 iulie, inginerii energetici DTEK au fost atacați de ruși, în regiunea Donețk. Există o victimă printre ei, relatează presa ucraineană.

„Ieri a fost o zi extrem de dificilă pentru inginerii energeticieni din regiunea Donețk. În timpul lucrului la substație, unul dintre echipaje a fost atacat”, a declarat compania de energie, DTEK, conform Hromadske.

Victimei i se acordă asistență necesară în spital. Clădirea uneia dintre diviziunile regiunii DTEK Donetsk a fost grav avariată.

Acesta este al patrulea bombardament asupra unei brigăzi de lucrători energetici din regiune în ultima lună, potrivit Hromadske.

Situația din regiune

Ca urmare a bombardamentelor rusești din 12 iulie în regiunea Donețk, încă 6 civili locali au fost uciși în Myrnohrad și Kostyantynivka. Alte 22 de persoane din regiune au fost rănite în timpul zilei.

În seara zilei de 12 iulie, a devenit cunoscut faptul că o dronă rusă a lovit mașina oficială a căpitanului de poliție Dmytro Petrenko, în vârstă de 38 de ani, care lucra pe teritoriul său. Polițistul a suferit leziuni incompatibile cu viața, scrie presa locală.

UPDATE 12:29 În regiunea Rostov, în sudul Rusiei, în primele ore ale zilei de sâmbătă, 13 iulie, un depozit de petrol a luat foc, deoarece autoritățile locale susțin că a fost rezultatul unui atac al unui vehicul aerian fără pilot.

Acest lucru a fost raportat de Serviciul rus al BBC, relatează Ukrinform.

Potrivit guvernatorului Vasili Golubev, incendiul a izbucnit la un depozit de petrol din districtul Tsimlyan din regiunea Rostov, în jurul orei 4:00, ca urmare a unui atac cu drone. În acel moment, focul s-a răspândit pe 200 de metri pătrați.

Canalul Telegram Mash notează că „resturile dronei doborâte au căzut în incinta întreprinderii unde sunt depozitate benzina și motorina AI-92 și AI-95”.

După cum a raportat anterior Ukrinform, în teritoriul Krasnodar din Rusia, două depozite de petrol au luat foc în primele ore ale zilei de 6 iulie, după un atac cu drone. Un turn de comunicații mobile a fost, de asemenea, avariat.

UPDATE 11:00 Ca urmare a bombardamentelor rusești din 12 iulie, o persoană a fost ucisă și alte 6 au fost rănite în regiunea Herson, potrivit presei uraniene.

Hromadske scrie că un localnic în vârstă de 94 de ani a fost ucis din cauza unui atac rusesc cu dronă asupra lui Beryslav. Rușii au aruncat explozibili asupra orașului la prânz.

„Medicii s-au luptat cu disperare pentru viața victimei timp de câteva ore, dar rănile au fost prea grave. Inima femeii s-a oprit într-o unitate medicală, a spus Prokudin, scrie presa locală.

Cu privire la acest fapt, ofițerii de aplicare a legii au lansat o anchetă preliminară în cadrul procedurilor penale pentru încălcarea legilor și obiceiurilor războiului, combinată cu crima premeditată (partea 2 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei).

În total, Zolota Balka, Lviv, Bilozerka, Beryslav, Antonivka, Stanislav, Oleksandrivka, Kizomys, Odradokamyanka, Havrylivka, Vysoke, Pervomaiske, Honcharne și orașul Herson au fost supuse focului și atacurilor aeriene rusești în ultima zi.

Potrivit Administrației Militare Regionale, armata rusă a vizat o clădire administrativă, o instituție de învățământ, un turn celular, un magazin și un dormitor. În plus, zonele rezidențiale ale așezărilor din regiune au fost bombardate, inclusiv trei clădiri înalte și trei case private.

Război în Ucraina, ziua 870