Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Ucraina a atacat…

LIVE TEXT Ucraina a atacat aerodromul militar din regiunea Voronej, Rusia. Război în Ucraina, ziua 953

Foto: hromadske.ua

UPDATE 12:48 În noaptea de 3 octombrie, armata ucraineană a atacat aerodromul militar Borisoglebsk din regiunea Voronej din Rusia. Acest lucru a fost raportat pentru Hromadske de o sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Au fost atacate depozitele cu KAB-uri, parcările aeronavelor SU-35 și SU-34, precum și locurile de depozitare a combustibilului de aviație de pe aerodrom.

Totodată, rușii au scris pe rețelele de socializare despre activitatea apărării aeriene, zborurile unui număr mare de drone, explozii puternice și un incendiu în zona aerodromului local. Iar monitorizarea prin satelit a înregistrat patru incendii pe teritoriul aerodromului.

Hromadske scrie că guvernatorul regiunii Voronej din Federația Rusă a anunțat „suprimarea” a aproximativ 30 de drone ucrainene pe teritoriul a patru municipalități din regiune. Acesta a raportat și o victimă.

UPDATE 12:08 Ukrinform informează că numărul victimelor, în urma atacului rusesc asupra unui bloc de apartamente din Harkiv, a crescut la 11. Printre victime se află și o fetiță de 3 ani, care a suferit leziuni craniene grave, fiindu-i afectat și aparatul auditiv. Aceasta este spitalizată, conform informațiilor Ukrinform.

După cum a fost raportat mai devreme, miercuri noaptea, Rusia a atacat Harkivul cu bombe aeriene ghidate, una dintre ele lovind o clădire rezidențială cu cinci etaje.

09:30 Forțele de ocupație ruse au aruncat bombe aeriene ghidate asupra Harkivului. Una dintre ele a lovit o clădire rezidențială, rănind, în total, 10 persoane, scrie Hromadske. Atacul a avut loc miercuri noapte, 2 octombrie, în jurul orei 00:00. Rezidenții au fost evacuați de salvatori. În apropiere au izbucnit mai multe incendii, iar salvatorii au efectuat operațiuni de căutare sub dărâmături.

Președintele ucrainean, Volodîmir Zelenski, a publicat imagini de la fața locului.

A 952-a zi a agresiunii rusești asupra Ucrainei