Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Armata rusă a…

LIVE TEXT Armata rusă a bombardat regiunea Nikopol: cel puțin o femei a fost ucisă. Război în Ucraina, ziua 864

Sursa foto: Hromadske/Consecințele bombardării regiunii Nikopol

UPDATE 17:15 În după-amiaza zilei de 6 iulie, trupele ruse au bombardat din nou districtul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk. O femeie a murit în urma atacului, conform presei ucrainene.

Comunitatea Chervonohryhorivka a intrat sub focul artileriei ruse. Ca urmare a atacului inamic, o femeie de 65 de ani a fost ucisă. Case private, anexe, sere, un garaj și un scuter au fost avariate. Alte consecințe sunt în curs de clarificare, scrie Hromadske.

Potrivit Administrației Militare Regionale, în seara zilei de 5 iulie, armata rusă a atacat Nikopol de mai multe ori. Orașul a fost lovit de drone kamikaze. Infrastructura, o clădire cu cinci etaje, un magazin și o mașină au fost avariate. Nu au existat victime sau răniți.

În plus, în noaptea de 6 iulie, forțele de apărare aeriană au distrus 4 drone Shahed deasupra regiunii Dnipropetrovsk, relatează presa ucraineană.

UPDATE 13:00 Trupele ruse au bombardat cu artilerie districtul Beryslav din regiunea Herson. Cadavrele unui bărbat și ale unei femei au fost găsite sub dărâmăturile unei case, potrivit Hromadske.

Potrivit anchetei, armata rusă a deschis focul la ora 04:00.

La 5 iulie, Sadove, Antonivka, Veletenskoye, Kizomys, Prydniprovskoye, Mykilskoye, Stanislav, Tokarivka, Beryslav, Khreschenivka, Lvov, Tyahynka, Chervone, Vysoke, Charivne, Mykolayivka, Tomaryne și orașul Kherson au fost supuse tirurilor și loviturilor aeriene rusești, scrie presa ucraineană.

Ocupanții au lovit zonele rezidențiale ale așezărilor din regiune: 8 case particulare au fost avariate, o instalație de infrastructură critică și o conductă de gaze au fost lovite; o anexă, un depozit, garaje, mașini particulare și o ambulanță au fost avariate.

Potrivit poliției, o localnică în vârstă de 32 de ani a suferit o rană provocată de explozia unei mine, un picior rupt și o rană la șold ca urmare a bombardamentelor din Kreschenivka. Colega sa de sat, în vârstă de 35 de ani, a murit la spital din cauza rănilor suferite.

În Stanislav, un șofer în vârstă de 73 de ani a fost rănit de ruși ca urmare a unei lansări de explozibil de la o dronă. Bărbatul a suferit contuzii, explozii de mine și leziuni cranio-cerebrale.

Un echipaj de ambulanță a sosit pentru a ajuta victima, care a fost, de asemenea, lovită de o dronă. Un paramedic în vârstă de 34 de ani a fost rănit, a suferit o contuzie și un traumatism cranian, iar vehiculul lucrătorilor medicali a fost avariat.

În Odradokamyanka, trupul unui localnic în vârstă de 42 de ani, care a murit la 4 iulie ca urmare a bombardării satului, a fost deblocat din dărâmăturile unei case.

În plus, un bărbat de 58 de ani și o femeie de 65 de ani din Antonivka au solicitat îngrijiri medicale și au fost diagnosticați cu contuzii și răni provocate de șrapnel. Aceștia au fost răniți la 4 iulie ca urmare a bombardamentelor de artilerie ostile.

UPDATE 11:45 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a onorat alți 387 de apărători ai Ucrainei cu distincții de stat, inclusiv 280 dintre ei postum.

Decretul corespunzător, nr. 455/2024, a fost publicat pe site-ul președintelui, relatează Ukrinform.

Președintele i-a premiat pe apărători pentru curajul lor personal în apărarea suveranității de stat și a integrității teritoriale a Ucrainei și pentru îndeplinirea altruistă a datoriei lor militare.

Apărătorii au fost decorați cu Ordinele lui Bogdan Hmelnițki, Danilo Halytskyi „Pentru curaj” și medaliile „Pentru serviciul militar în Ucraina”, „Pentru Apărătorul Patriei” și „Pentru viața salvată”.

După cum s-a raportat, președintele Volodimir Zelenski a onorat alți 149 de apărători ai Ucrainei cu premii de stat.

UPDATE 09:20 Dronele ucrainene au atacat obiecte din regiunea Krasnodar. Un depozit de petrol și un turn de telefonie mobilă au fost lovite, scrie Novaya Gazeta Europe.

Potrivit comandamentului operativ regional, dronele ucrainene au lovit noaptea instalații din districtele Yeysk, Leningrad și Pavlovskiy. În Yeysk, forțele de apărare aeriană au doborât dronele, resturile au căzut pe un turn de telefonie mobilă, care a fost avariat.

În satul Pavlovskaya, fragmente de drone au aterizat pe teritoriul unui depozit de petrol, provocând incendierea rezervoarelor de combustibil. În satul Leningradskaya, rezervoarele de stocare a combustibilului au luat de asemenea foc după atac. Locuitorii din regiune publică înregistrări video care arată incendii la scară largă la instalațiile petroliere.

După cum se menționează în cartierul general operativ, nu există victime. Ministerul rus al Apărării nu a raportat atacul cu drone din regiunea Krasnodar. Ministerul a declarat că în noaptea de 6 iulie, șapte drone au fost doborâte în regiunea Kursk și o alta în regiunea Belgorod.

09:00 În noaptea de 6 iulie, Forțele de Apărare au doborât 24 de UAV-uri de atac Shahed-131/136 deasupra Ucrainei, scrie Hromadske.

Potrivit presei ucrainene, Comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au raportat despre un atac cu 27 de drone din Crimeea și regiunea Kursk din Federația Rusă.

Grupuri mobile de foc ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei, unități de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene, apărarea aeriană a Forțelor Terestre și unități de război electronic au fost implicate în respingerea atacului.

Armata ucraineană a reușit să lovească 24 de drone Shahed în regiunile Dnipropetrovsk, Poltava, Zaporizhzhia, Kherson, Harkov, Donețk, Sumy, Chernihiv, Vinnytsia, Kiev, Kirovohrad și Mykolaiv.

Administrația Militară Regională Sumy a raportat că, din cauza atacului rusesc, așezările din regiune au fost evacuate din mai multe districte.

Război în Ucraina ziua 863