Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Administrația Biden solicită…

LIVE TEXT Administrația Biden solicită peste 13 miliarde de dolari din partea Congresului pentru a sprijini Ucraina. 191 de zile de război în Ucraina

Sunt 191 de zile de război în Ucraina. Noaptea trecută, rușii au atacat regiunea Dnepropetrovsk. Un bărbat de 56 de ani a fost rănit, anunță șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko. Trupele ruse au atacat și orașul Harkov: nu au fost înregistrate victime, susțin autoritățile locale.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Vineri, 2 septembrie:

UPDATE 21:58 Administrația președintelui american Joe Biden cere Congresului SUA să aprobe o nouă finanțare guvernamentală, care include bani suplimentari pentru ceea ce descrie ca fiind „patru nevoi critice”, inclusiv sprijinul acordat Ucrainei în timp ce războiul continuă, scrie CNN.

Casa Albă solicită 11,7 miliarde de dolari pentru asistență economică și de securitate pentru Ucraina și încă 2 miliarde de dolari „pentru a ajuta la abordarea impactului pe care războiul lui Putin l-a avut asupra aprovizionării cu energie internă și pentru a reduce costurile energetice în viitor”, a declarat Shalanda Young, directorul Biroului pentru Management și Buget (OMB).

UPDATE 20:56 În cea mai recentă actualizare operațională, armata ucraineană afirmă că a distrus o trecere cu feribotul pe care forțele rusești o foloseau peste râul Dnipro, în sudul țării, scrie CNN.

Unitățile de rachete și artilerie „au efectuat lovituri eficiente asupra trecerii feribotului din apropierea satului Lvove și asupra a două zone în care erau concentrate forțele inamicului”, a declarat Comandamentul Operațional Sud al armatei.

Un alt depozit de muniții rusești a fost distrus în districtul Beryslav din Herson și un avion de luptă rusesc Su-25 a fost doborât în aceeași zonă, a adăugat acesta.

UPDATE 19:15 Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de finanțare de 5 miliarde de euro pentru Ucraina. Acesta face parte dintr-un pachet mai mare de 9 miliarde de euro anunțat în luna mai. Doar Ungaria se opune ajutorului acordat Ucrainei, scrie Bloomberg, citând diplomați europeni.

Potrivit diplomaților, Comisia Europeană va oferi pachetul de sprijin săptămâna viitoare.

UPDATE 17:05 Ucraina a impus sancțiuni împotriva fiicelor lui Putin. Guvernul de la Kiev a extins lista de sancțiuni împotriva Rusiei pentru a include și fiicele lui Vladimir Putin, Katerina Tikhonova și Maria Vorontsova.

În total, noile sancțiuni au afectat 99 de persoane fizice și 178 de persoane juridice, inclusiv funcționari ai băncilor naționale din Rusia și Belarus, grupul de companii și întreprinderi Tsargrad din complexul militar-industrial al Federației Ruse.

„De acum înainte, restricțiile asupra statului agresor și susținătorilor săi vor fi aplicate simultan de către țările partenere și Ucraina”, se arată într-un comunicat al Ministerului Reintegrării.

UPDATE 16:11 BBC Russia susține că, în baza rapoartelor oficiale, a reușit să identifice peste 6 020 de soldați ruși care au murit în războiul din Ucraina.

„În fiecare săptămână, descoperim noi dovezi ale înmormântărilor militarilor ruși în diferite localități din Rusia, care nu sunt raportate de autoritățile locale. În baza acestor date, putem presupune că lista de victime stabilite de BBC poate conține cu 40-60% mai puține nume ale morților decât cele îngropate în realitate în Rusia”, scrie BBC Russia.

UPDATE 15:22 Rusia și Ucraina au făcut schimb de prizonieri de război. 14 militari ucraineni s-au întors acasă, anunță autoritățile ucrainene.

Schimbul a avut loc în regiunea Donețk. Militarii au fost capturați în această primăvară. Militarii brigăzilor mecanizate separate 58 și 30 s-au întors acasă. Printre ei se numără un ofițer și un medic militar. Rusia încă nu a comentat schimbul de prizonieri.

UPDATE 14:10 Finlanda va trimite Ucrainei un nou sprijin militar în valoare de 8,3 milioane de euro.

Potrivit Ministerului Apărării al Finlandei, conținutul, precum și metodele și momentul livrării asistenței militare nu vor fi dezvăluite. Ministerul a explicat că o astfel de decizie ar garanta livrarea mărfurilor la destinație.

Ministrul finlandez al Apărării, Antti Kaikkonen, a spus că Ucraina, ca și până acum, are într-adevăr nevoie de un astfel de sprijin. Acesta este al optulea transport de ajutor de apărare oferit de Finlanda pentru Ucraina.

UPDATE 12:48 Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a declarat vineri, 2 septembrie, că forțele armate ucrainene au lansat un atac și în regiunea Nikolaev împotriva armatei ruse, vorbind despre „pierderi semnificative” de partea ucrainenilor, potrivit TASS.

„O încercare de a ataca a Forțelor Armate ale Ucrainei în Nikolaev-Krivoi Rog și în alte direcții continuă, inamicul suferă pierderi semnificative”, a spus el în cadrul unei videoconferințe.

Șoigu a declarat că „tentativa de ofensivă” a fost planificată de biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelensky pentru a „crea iluzia în rândul occidentalilor a capacității Forțelor Armate ale Ucrainei de a desfășura o ofensivă”.

UPDATE 11:30 Premierul ucrainean Denîs Şmîgal a îndemnat Germania să-i livreze Kievului tancuri de luptă moderne, pentru a ajuta forțele armate ucrainene să lupte împotriva invaziei ruse, transmite DW.

Este necesară o „schimbare de filosofie” în ceea ce privește livrările de arme pentru Ucraina, a spus Şmîgal, înaintea vizitei sale la Berlin pe care o va întreprinde la sfârșitul acestei săptămâni. Kievul așteaptă ca SUA să-i livreze tancuri Abrams, iar Germania – tancuri Leopard 2, care pot fi utilizate pe câmpul de luptă, a precizat premierul ucrainean.

Livrările directe de tancuri de luptă și de vehicule de infanterie de luptă pentru Ucraina rămân un subiect tabu în Germania, unde populația este de obicei precaută cu privire la orice formă de intervenție militară externă. Nicio ţară din NATO nu a livrat până acum astfel de sisteme de arme Ucrainei.

Şmîgal este așteptat să sosească la Berlin sâmbătă și va fi primit de cancelarul german federal Olaf Scholz duminică. El va fi oficialul de cel mai înalt rang care vizitează Berlinul de la declanșarea invaziei ruse asupra Ucrainei, în urmă cu șase luni.

Germania a ezitat inițial să livreze arme Kievului, însă a trimis ulterior 10 obuziere, trei lansatoare de rachete multiple şi trei vehicule blindate de depanare.

Şmîgal a salutat schimbarea de atitudine a Berlinului, de la a trimite doar echipament de protecție și căști până la a livra arme de ultimă generație, însă a subliniat că Ucraina are nevoie de mai multe arme și echipamente, cât de repede posibil.

UPDATE 10:55 Rusia nu a permis accesul jurnaliștilor care însoțeau echipa de inspectori a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) la centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelensky.

Directorul general al AIEA, Rafael Grossi, a fost de acord ca jurnaliști ucraineni şi străini să însoțească membrii misiunii AIEA la centrala nucleară ocupată de ruși din sudul Ucrainei, pentru „ca lumea să afle adevărul”, a afirmat Zelensky în mesajul său video difuzat joi seara.

Cu toate acestea, când echipa de inspectori a sosit la complexul centralei nucleare joi la prânz, rușii nu le-au permis jurnaliștilor să intre în zonă, a mai spus Zelensky.

Afirmația sa este susținută de imaginile transmise de televiziunea de stat rusă cu declarația de presă a lui Grossi în fața centralei nucleare, în care singurele microfoane vizibile erau cele ale mass-mediei ruse. Șeful AIEA a publicat ulterior o înregistrare video pe Twitter.

Președintele ucrainean a afirmat că speră că misiunea AIEA va trage totuși concluzii obiective în legătură cu această situație.

„Timp de mai bine de trei decenii, cinci centrale s-au aflat sub controlul specialiștilor noștri: centrala de la Cernobîl și patru centrale de energie nucleară operative. AIEA nu a avut niciodată nimic de reproșat în legătură cu activitățile vreuneia dintre aceste centrale până când Rusia nu ne-a invadat teritoriul și a adus cu ea nebunia”, a apreciat președintele ucrainean.

UPDATE 9:45 Primarul ucrainean al orașului Melitopol, ocupat de ruși, a anunțat despre distrugerea unui depozit de muniție rusesc.

Pe canalul său Telegram, Ivan Fedorov, a publicat un videoclip în care, probabil, se observă explozia de la depozitul rușilor. Potrivit lui Fedorov, depozitul era situat în apropierea aerodromului. Primarul a mai precizat că Forțele Armate ucrainene au învins o altă țintă, dar nu a precizat care anume.

UPDATE 9:00 Autoritățile ucrainene susțin că Rusia a pierdut 48 700 de soldați în războiul din Ucraina. De asemenea, armata rusă ar fi pierdut, potrivit Ucrainei, peste 2 000 de tancuri, peste 4 000 de blindate, peste 15 nave și altele.

UPDATE 8:02 Patru oameni au murit în regiunea Donețk pe 1 septembrie: Alte 10 persoane au fost rănite, potrivit șefului administrației militare a regiunii, Pavel Kirilenko.

UPDATE 7:59 În noaptea de 2 septembrie, trupele ruse au tras din nou asupra orașului Harkov. Primarul orașului, Igor Terehov, susține că a fost lovit cartierul Holodnogorsk. Nu există informații despre morți sau răniți.

„Noaptea, a avut loc o „sosire” în cartierul Holodnogorsk al orașului. Preliminar, nu au existat victime”, a spus Terehov.

UPDATE 7:45 Noaptea trecută, rușii au atacat regiunea Dnepropetrovsk. Raionul Nikopol a fost lovit din sistemele „Grad”. Un bărbat de 56 de ani a fost rănit, anunță șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko.

„Două sate ale comunității Krasnogrigorievsk au suferit în urma atacului rusesc. O casă a fost distrusă, șaisprezece au fost avariate. Obuzul a atins sediul liceului local, o mașină, o conductă de gaz și linii electrice. Peste 2.000 de oameni au rămas fără curent, aproape 5.000 fără apă. Echipele de urgență lucrează deja la fața locului”, mai anunță Reznicenko.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)