Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   La granița dintre Armenia și…

La granița dintre Armenia și Azerbaidjan vor staționa grăniceri ruși?

Imagine-simbol

Guvernatorul regiunii Gegharkunik din Armenia Gnel Sanosyan a anunțat despre dislocarea militarilor ruși la granița cu Azerbaidjanul. Despre acest lucru a relatat pe 21 iunie Sputnik din Armenia, scrie Meydan.

Negocierile privind dislocarea pacificatorilor ruși în regiunea Gegharkunik sunt în curs de desfășurare, dar nu a fost încă luată o decizie finală, a declarat marți pentru presă șeful armean al Statului Major General, Artak Davtyan.

Anterior, Gnel Sanosyan, guvernatorul regiunii Gegharkunik, a declarat pentru Sputnik Armenia că în zilele următoare în zonele în care unitățile azere au încălcat granița cu Republica Armenia, vor fi mobilizați grăniceri ruși.

Potrivit lui, decizia depinde nu numai de partea armeană, negocierile fiind în curs de desfășurare.

Sanosyan a spus că, în calitate de șef al administrației regionale, are informațiile relevante. Potrivit acestuia, negocierile trilaterale sunt în curs de desfășurare, iar în viitorul apropiat Rusia își va decide prezența în regiune. Armata va apărea pe acele secțiuni ale frontierei, care au fost încălcate de Azerbaidjan.

„Atât noi, cât și ei [azerii] își vom retrage trupele. Cred că în situația explozivă, care persistă acum, aceasta este o soluție bună, astfel încât să nu existe incidente și împușcături. La graniță va fi stabilită liniștea”, a spus Sanosyan.

Anterior, Vagharshak Harutyuny, ministrul interimar al Apărării al Armeniei a discutat cu omologul său rus Serghei Șoigu despre posibilitatea dislocării grănicerilor SFS la granița Armeniei și Azerbaidjanului, în regiunile Syunik și Gegharkunik

„Când vor fi clare termenele și detaliile tehnice, vă vom informa suplimentar”, a spus Davtyan.

Întrebat dacă a fost primit acordul părții azere, șeful Statului Major General a menționat că „nu este nimic de întrebat Azerbaidjanul despre problemele legate de teritoriul armean”. Dar negocierile sunt în curs de desfășurare de partea rusă.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan nu a comentat încă informațiile.