Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   „Komsomolskaya Pravda” susține că site-ul…

„Komsomolskaya Pravda” susține că site-ul oficial i-a fost spart, „fiind lansate mai multe fake-uri despre situația din jurul operațiunii speciale din Ucraina”

„Komsomolskaya Pravda” susține că site-ul oficial i-a fost spart, fiind lansate mai multe fake-uri despre situația din jurul „operațiunii speciale” din Ucraina. Reacția vine după ce, pe 20 martie, pe site-ul publicației au apărut informații precum că „Ministerul rus al Apărării ar anunța că în timpul operațiunii speciale din Ucraina, 9.861 de soldați ruși au murit, iar 16.153 au fost răniți”.

Informația publicată pe site-ul ziarului „Komsomolskaya Pravda” pe 20 martie: „Potrivit Ministerului rus al Apărării, în timpul operațiunii speciale din Ucraina, Forțele Armate ale Rusei au înregistrat următoarele pierderi: 9.861 de persoane ucise și 16.153 de persoane rănite”.

O zi mai târziu informația a fost ștearsă.

Publicitate

Sursa foto: Unian

De la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei, Ministerul rus al Apărării a anunțat doar o singură dată despre pierderile înregistrate de trupele ruse în Ucraina. Pe 2 martie, cifra pierderilor era de 498 de morți.

De cealaltă parte, Ucraina anunță că aproximativ 15.000 de militari ruși au murit de la începutul războiului.

Este a 26-a zi de război în Ucraina. Pe parcursul nopții de 20 spre 21 martie, trupele rusești au lansat mai multe bombardamente în Kiev. Presa ucraineană scrie că cel puțin patru oameni au fost uciși și unul a fost rănit în urma atacului rusesc asupra unui centru comercial din Kiev. Tot luni, forțele navale ruse din Marea Neagră au bombardat mai multe locuințe din orașul Odesa. Conform informațiilor preliminare, nicio persoană nu a fost rănită sau ucisă.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina

Îți mulțumim că citești ZdG.md!

Oferim în continuare informații gratuite tuturor, dar cu susținerea cititorilor noștri am putea reuși să facem mai multe investigații, știri, reportaje, editoriale, texte explicative, materiale video și alte produse jurnalistice de interes public.

Susține dezvoltarea jurnalismului de investigație cu o donație prin MIA Plăți Instant, scanând codul QR alăturat.



Pentru mai multe opțiuni de a dona, precum și pentru a perfecta un abonament la ediția tipărită a Ziarului de Gardă, accesați ZdG.one

Dacă doriți să cunoașteți cât costă și cine plătește ZdG — vedeți sursele de finanțare ale ZdG.

Publicitate1