Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Jurnalistul grec Giorgos Karaivaz a…

Jurnalistul grec Giorgos Karaivaz a fost împușcat mortal, în fața casei, în timp ce ieșea din mașină: ziaristul documenta și scria despre crime

Jurnalistul grec Giorgos Karaivaz a fost împușcat mortal vineri, 9 aprilie, în jurul orei 14:15, în afara casei sale din Alimos, pe coasta de sud a Atenei, scrie presa internațională.

Câțiva martori au raportat că doi bărbați, care se aflau pe o motocicletă, posibil un scuter, au tras cel puțin șase focuri de armă, în timp ce jurnalistul ieșea din mașină în fața casei sale, provocându-i răni mortale. Imediat după atac, cei doi suspecți au plecat într-o direcție necunoscută.

Potrivit sursei citate, ce estimează că la fața locului au fost găsite între 17 și 20 de carcase, iar detaliile indică faptul că ucigașii au folosit un amortizor, deoarece vecinii nu au auzit niciun foc de armă.

Rămâne neclar dacă făptașii l-au urmărit pe Karaivaz sau au așteptat sosirea jurnalistului acasă.

Atacul armat s-a produs în timp ce Giorgos Karaivaz se întorcea acasă de la munca sa de reporter de crimă, la rețeaua TV STAR.

Anchetatorii colectează în prezent informații de la potențiali martori din zonă și urmează să ridice imagini video de la camerele de securitate din apropiere, în căutarea ucigașilor.

Crima a provocat șoc în Grecia, în special în rândul jurnaliștilor. Mulți teoretizează că munca lui Karaivaz ca reporter al crimelor ar putea avea legătură cu uciderea lui, mai scrie presa din Grecia.

Karaivaz e binecunoscut pentru munca sa de raportare la știri despre poliția greacă și criminalitate. Jurnalistul a operat site-ul bloko.gr, care a scris despre acest subiect.