Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Inundații și alunecări de teren…

Inundații și alunecări de teren în nordul Italiei. Peste 600 de drumuri sunt distruse, iar peste 26 de mii de oameni sunt evacuați

Sursa foto: ANSA

După ploile abundente, nordul Italiei este afectat de alunecările de teren. Potrivit autorităților din Emilia-Romagna, regiune din nordul Italiei, peste 600 de drumuri sunt distruse de ploile puternice și alunecările de tern. Prim-ministra Italiei, Georgia Meloni, și-a scurtat cu o zi prezența la summitul G7 din Japonia și a vizitat zonele calamitate, relatează ANSA.

Chiar dacă precipitațiile s-au mai oprit, 26 324 de oameni sunt evacuați. În ultimele 24 de ore au avut loc peste 4 000 intervenții ale pompierilor. După ce a părăsit G7 din Japonia cu o zi mai devreme, premierul Georgia Meloni a vizitat zonele calamitate din Emilia-Romagna. Ea a vizitat localități, în zona Ravenna – Forlì – Faenza și a promis „răspunsuri imediate”.

„Peste 600 de drumuri sunt distruse și avem 300 de alunecări de teren active. Păduri întregi s-au prăbușit și atunci este nevoie de reguli primare și de proceduri rapide pentru a începe reconstrucția”, a explicat Stefano Bonaccini, președintele regiunii Emilia-Romagna, citat de ANSA.

Guvernul Italiei se va reuni marți într-o ședință specială pentru a decide măsurile necesare pentru a ajuta populația afectată de inundațiile de proporții din nordul țării.

„Primele resurse vor fi pentru urgență și toate măsurile necesare pentru a scuti întreprinderile și cetățenii de la plata impozitelor. Apoi va trebui să lucrăm la compensații și reconstrucție: pentru aceasta va fi necesară o estimare completă și o simplificare a procedurilor“, a scris Meloni, într-o postare pe Facebook.

Pericolul alunecărilor de teren rămâne foarte mare în nordul Italiei, după cum arată imaginile postate pe rețelele sociale.

Italia se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimii 100 de ani, un dezastru care poate avea repetiție în Europa, pe măsură ce concentrațiile atmosferice de dioxid de carbon cresc, provocând mai des fenomene extreme. Potrivit ultimului bilanț emis de autoritățile locale, inundațiile au ucis 14 oameni.